Benoît Poulain: “We mogen nu niet panikeren”

Benoît Poulain stapte ontgoocheld van het veld na de verloren wedstrijd tegen Anderlecht. De Franse verdediger ziet Club wel terug rechtstaan in de volgende drie wedstrijden.

Text: 

“Door deze nederlaag is het kampioenschap opnieuw spannend. Er speelden vandaag twee zaken mee, ten eerste bewogen we te weinig. Dat was deels psychologisch en zat in ons hoofd. Ten tweede stond Anderlecht goed gepositioneerd. We kwamen daardoor moeilijk in ons spel en speelden geen goede wedstrijd. We wilden de match goed starten door meteen druk te zetten en vlug te scoren. Jammer genoeg lukte dat niet. Of de VAR een hoofdrol speelde? Ik spreek me niet uit over de VAR. Ik heb geen beelden ter beschikking, zij wel en zij beslissen. Zij kunnen zien of het strafschop of buitenspel is. Dat is hun zaak.”

Benoît Poulain in duel met Teodorczyk
Benoît Poulain in duel met Teodorczyk

Door deze nederlaag van Club wordt Anderlecht wordt nu een te duchten concurrent in de titelstrijd. “Zij zitten nu in de positieve flow en wij in de negatieve. We moeten nu nog drie grootste wedstrijden spelen en vooral niet panikeren. We moeten gewoon ons eigen spel spelen, want we hebben de kwaliteiten om dit af te werken. En we spelen de laatste wedstrijd thuis. De kopjes moeten dus terug omhoog.“ (KN)

Related articles