woensdag 9 november 2022 22:45

Blauw-Zwart bekert verder na een 0-2 zege tegen Patro Eisden!

Blauw-Zwart begon hun bekeravontuur in de 1/16e finales op bezoek bij Patro Eisden Maasmechelen. In de eerste helft viel er weinig doelgevaar te noteren en gingen we bijgevolg rusten zonder goals. Ook de tweede helft bracht geen doelpunten, dus kregen we verlengingen. Daarin kon Lang het verschil maken door zowel in de eerste als de tweede verlenging de netten te doen trillen. Club bekert verder in de Croky Cup!

In vergelijking met de wedstrijd tegen KAA Gent werden er voor het bekertreffen tegen Patro Eisden wel wat wijzigingen in de basiself verwacht. In de defensie werd Boyata vervangen door Odoi, maar vooral in aanvallend opzicht waren er wat wissels. Voorin startten Nusa, Lang en Larin en ander opvallend gegeven was de plaats op de bank voor kapitein Vanaken. Bij de thuisploeg stond de meest opvallende naam misschien wel langs de zijlijn, nl. voormalig Club-doelman Stijn Stijnen.

Larin kreeg zijn kans in de basis voor het bekertreffen.
Larin kreeg zijn kans in de basis voor het bekertreffen.

Zoals verwacht eiste Club in de openingsfase meteen de bal op, maar Patro Eisden stond aanvankelijk goed in de organisatie. Het was bijgevolg zoeken naar een opening en na iets meer dan 10 minuten kwam het eerste doelgevaar zelfs van de thuisploeg. Een vrije trap werd gedevieerd door Sam, maar Mignolet reageerde alert en voorkwam het openingsdoelpunt. De bezoekers reageerden via een vrije trap van Nielsen, maar die trapte het leer rechtstreeks over doel in plaats van de bal in de box te droppen. Op minuut 20 viel de beste kans voor Club te noteren: Lang sneed de vrije trap goed aan en Larin kon bijna in doel deviëren. Meteen daarna volgde ook een schot van Buchanan, maar zijn poging was te centraal.

Lang kon het verschil nog niet maken in de eerste helft.
Lang kon het verschil nog niet maken in de eerste helft.

Het tempo van Club lag wat te traag in de eerste helft, waardoor het moeilijk bleef om openingen te creëren. Rond minuut 35 kon Buchanan zich wel eens doorzetten, maar zijn voorzet kon Nielsen aan de tweede paal net niet bereiken. Kort daarna was het opniuew Buchanan die de bal in de zestien dropte en daar dook Nielsen op. De bal bleef wat hangen ter hoogte van de stip, maar uiteindelijk werd de poging van Larin afgeblokt. Tot slot devieerde Buchanan nogmaals de bal voor Larin, maar die laatste werd net op tijd van de bal gehouden. Na een eerste helft zonder veel doelgevaar gingen we bijgevolg rusten met een brilscore...

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 tenoren en het was, net zoals in de eerste helft, Patro Eisden dat voor het eerste gevaar zorgde. Na een snelle omschakeling speelde Bounou in de loop van Ferber. Die trapte meteen, maar zijn gekraakt schot ging ver voorlangs. Club reageerde via een steekballetje van Lang in de zestien, maar Belin anticipeerde net op tijd vooraleer Larin gevaarlijk kon worden. Net voor het uur kon de Canadese spits wel besluiten richting doel. Nielsen brengt de bal goed voor en Larin ging in één tijd zijn kans. Het leer belandde jammer genoeg naast doel. Kort daarna volgde een snelle uitbraak voor Patro Eisden. Bounou kon uithalen, maar Mignolet bokste zijn poging goed weg.

Club bleef de bal monopoliseren en geduldig zoeken naar die ene opening. De thuisploeg kroop steeds meer in zijn schulp, maar werd ook bitsiger. Enkele spelers van Patro Eisden lieten zich hierbij niet meteen van hun mooiste kant zien. Ondanks het vele balbezit voor Club bleef het wel opletten voor de snelle omschakelingen van de thuisploeg. Zo kon Bamona zich doorzetten en naar binnen komen. Zijn knal werd goed gepareerd door een attente Mignolet. In de toegevoegde tijd moest de Brugse goalie zich opnieuw onderscheiden op een poging van dichtbij van Valcke. We kregen dus verlengingen...

Lang is matchwinnaar voor Club met 2 goals in de verlengingen.
Lang is matchwinnaar voor Club met 2 goals in de verlengingen.

In de eerste verlenging zocht Blauw-Zwart steeds nadrukkelijker de aanval en op het eind werden ze daar ook eindelijk voor beloond. Via een vlotte combinatie door het centrum vond Vanaken met een listig balletje Lang in de zestien. Die laatste reageerde sneller dan Belin en prikte zo het leer tegen de netten. In de tweede verlenging herhaalde de Nederlander dat kunstje door op een snelle tegenaanval de score te verdubbelen. Club bekert verder!

 

Croky Cup – 1/16e Finale
Toeschouwers: 5.500 – Patrostadion
Scheidsrechter: Quentin Pirard
Patro Eisden Maasmechelen: Jordi Belin – Henk Dijkhuizen, Wouter Corstjens, Jordan Renson, Kevin Kis (113’ Arne Cuypers) – Mehdi Bounou (84’ Sam Valcke), Yassin Gueroui (84’ Niels Verburgh), Tom Pietermaat, Leslie Bamona – Roman Ferber (91’ Livio Milts), Elisha Sam Bruce.
Bank: Justin Verlinden, Senne Vandergeeten, Jerome Kroonen, Raoul Kenne, Nathaniel Amoah, Dylano Kokkinis, Nick Van Diest, Baud Terwingen, Niels Verburgh, Sam Valcke, Arne Cuypers, Livio Milts.
Coach: Stijn Stijnen.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Antonio Nusa (84’ Cisse Sandra), Raphael Onyedika, Casper Nielsen, Kamal Sowah (66’ Hans Vanaken), Tajon Buchanan – Noa Lang, Cyle Larin.
Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Eduard Sobol, Dedryck Boyata, Jorne Spileers, Noah Mbamba, Hans Vanaken, Lynnt Audoor, Cisse Sandra.
Coach: Carl Hoefkens.

Gele kaarten: Onyedika, Bounou, Vanaken, Gueroui, Sam Bruce, Dijkhuizen
Rode kaarten: 
Doelpunten: 102’ Lang (0-1), 118’ Lang (0-2)

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in