zondag 21 mei 2023 15:30

Blauw-Zwart boekt verdiende zege tegen Antwerp na twee mooie goals van Nielsen!

Op speeldag 4 van de Champions’ Play-Offs stond de geladen topper tussen Club en Antwerp opnieuw op het programma. Vóór de rust vielen er langs beide kanten weinig kansen te noteren en werd er aldus niet gescoord. Na de pauze kroonde invaller Nielsen zich tot matchwinnaar door op korte tijd tweemaal te scoren en zo de eindscore vast te leggen. Blauw-Zwart pakt zijn eerste zege in de Champions’ Play-Offs!

Na de zure en onverdiende nederlaag vorige week op de Bosuil zag coach Rik De Mil weinig redenen om veel te sleutelen aan zijn basiself. Noodgedwongen moest hij toch één wijziging doorvoeren in de aanvalslinie. Jutglà viel namelijk geblesseerd uit en zo kreeg Yaremchuk nog eens zijn kans om zich te tonen van bij de start. Die laatste moest samen met Lang voor de goals zorgen. Bij de bezoekers ook slechts één wissel: Stengs keerde terug in de basis en verdreef zo Keita naar de bank.

Door de blessure van Jutglà mocht Yaremchuk in de basis starten.
Door de blessure van Jutglà mocht Yaremchuk in de basis starten.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het Blauw-Zwart dat de bal opeiste, maar dit leidde niet meteen tot concreet doelgevaar. Qua balbezit namen de bezoekers daarna meer en meer het iniatief, maar ook Mignolet kon niet bedreigd worden. Na 12 minuten viel dan toch de eerste grote kans voor de thuisploeg. Vanaken stak de bal heerlijk tussendoor voor de infiltrerende Rits, maar die kon Butez één op één niet verschalken. Op het kwartier toonde Club zich opnieuw via Lang die de bal achteruit legde voor Sylla. Die laatste kon zijn poging niet kadreren en trapte over doel. Na deze fase volgde opnieuw een periode waarin Blauw-Zwart wel het initiatief nam, maar zonder kansen tot gevolg.

Rits had de beste mogelijkheid voor Club, maar besloot op Butez.
Rits had de beste mogelijkheid voor Club, maar besloot op Butez.

In minuut 27 schrok Jan Breydel toch eens op, want Antwerp noteerde zijn grootste kans van de wedstrijd. Na een subtiel tikje van Stengs kwam Janssen alleen voor Mignolet. Vanuit een schuine hoek kon hij aanleggen, maar deed dat gelukkig iets te onstuimig waardoor het leer over de kooi van Mignolet ging. Enkele minuten later probeerde Ávila het eens vanop ruime afstand, maar ook zijn schot belandde over doel. Tien miniuten later stak Club nog eens de neus aan het venster waarbij Vanaken goed de ruimte zocht op de linkerflank. Zijn voorzet bereikte Yaremchuk, maar die kon geen kracht meer steken op zijn kopbal. Zo werd het een plukbal voor Butez. Aan de overzijde noteerden we even later ook een kopbalmogelijkheid, maar Ekkelenkamp kon hiermee Mignolet evenmin verontrusten. We gingen rusten met een logische 0-0...

De tweede helft ging van start met één wijziging aan Brugse zijde: Mata ondervond iets te veel last en bleef in de kleedkamer. Nielsen kwam op die manier in het elftal en Odoi verschoof een rij achteruit naar de rechterkant. Na een goede vijf minuten rendeerde die wissel al meteen! Lang stak diep voor Meijer en die bediende op zijn beurt de infiltrerende Nielsen. De Deense middenvelder knalde vervolgens het leer heerlijk in de linkse bovenhoek. Coach Van Bommel vond het meteen tijd om in te grijpen en voerde een driedubbele wissel door. Dat had niet meteen het gewenste effect, want het was namelijk even later diezelfde Nielsen die de score verdubbelde! Vermant zag de ruimte en speelde de bal perfect in de loop van Nielsen. Butez had geen verhaal op zijn overhoeks schot.

Antwerp had niet meteen een pasklaar antwoord en kon enkel dreigen via een kopbal van Pacho. Het leer ging over doel en Mignolet moest niet ingrijpen. Enkele minuten later waren de bezoekers er wel dichter bij na een verraderlijke voorzet die Mignolet niet kon klemmen. Kerk kon gelukkig niet optimaal profiteren en legde het leer naast doel. Het doelgevaar was even gaan liggen, maar Blauw-Zwart toonde zich toch nog eens via Meijer en Lang. Die laatste chipte het leer mooi voor Meijer en die zette de bal voor doel. Daar kwam Rits inlopen, maar hij kon zijn poging niet kadreren. Enkele minuten later probeerde Janssen het ook eens vanop afstand, maar zijn grondscherend schot ging naast de paal.

Nielsen was matchwinnaar voor Club met 2 goals!
Nielsen was matchwinnaar voor Club met 2 goals!

Blauw-Zwart kwam niet meer in de problemen en gaf de zege aldus niet meer uit handen. De eerste overwinning in de Champions’ Play-Offs is binnen voor Club. Volgende week wacht KRC Genk!

Champions’ Play-Offs – Speeldag 4
Toeschouwers: 29.042 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Simon Mignolet –  Clinton Mata (46’ Casper Nielsen), Brandon Mechele, Abakar Sylla, Bjorn Meijer – Denis Odoi, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Mats Rits (90+1’ Jack Hendry) – Noa Lang, Roman Yaremchuk (58’ Romeo Vermant).
Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Jack Hendry, Casper Nielsen, Antonio Nusa, Jorne Spileers, Kyriani Sabbe, Romeo Vermant, Cisse Sandra. 
Coach: Rik De Mil.
Antwerp: Jean Butez – Jelle Bataille, Toby Alderweireld, William Pacho (71’ Zeno Van Den Bosch), Gaston Ávila (57’ Ritchie De Laet (75’ Alhassan Yusuf)) – Arbnor Muja, Arthur Vermeeren, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp (57’ Mandela Keita) – Michel Ange Balikwisha (57’Gyrano Kerk), Vincent Janssen.
Bank: Ortwin De Wolf, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van Den Bosch.
Coach: Mark Van Bommel.

Gele kaarten: Vermeeren, Odoi, Stengs, Mignolet, Lang, Alderweireld
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 51’ Nielsen (1-0), 62’ Nielsen (2-0)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in