maandag 26 december 2022 15:30

Blauw-Zwart speelt 1-1 gelijk tegen OH Leuven

Op speeldag 18 van de Jupiler Pro League ontving Blauw-Zwart in eigen huis OH Leuven. Club zorgde voor de meeste dreiging in de eerste helft en kwam kort voor rust verdiend op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Jutglà. In de tweede helft noteerden we goede mogelijkheden voor beide ploegen, maar het was uiteindelijk OHL dat in de toegevoegde tijd kon gelijkmaken.

Na het bekerdebacle woensdag tegen Sint-Truiden was het afwachten welke basiself coach Hoefkens de wei zou insturen tegen OH Leuven. Het sterkst mogelijke elftal stond eigenlijk al tussen de lijnen en er werd bijgevolg maar één wissel doorgevoerd. Lang ondervond wat last van zijn hamstrings in de bekermatch en bleek bij de opwarming tegen OHL ook niet fit genoeg om minuten te maken. Sowah mocht op die manier van bij het begin zijn kunnen tonen. De opvallendste naam bij de bezoekers was misschien wel deze van Ricca. Hij speelde vorig seizoen namelijk nog in Brugse rangen.

Na het afhaken van Lang mocht Sowah in de basis starten.
Na het afhaken van Lang mocht Sowah in de basis starten.

Het was Club dat het kerstmenu aanvankelijk het best verteerd leek te hebben, want de Bruggelingen eisten meteen het balbezit op. Dit resulteerde niet meteen in concreet doelgevaar, want OHL stond goed in de organisatie. Na een goeie 10 minuten spelen, viel dan toch de eerste doelkans te noteren. De vrije trap van Nielsen vond het hoofd van Sylla, maar die kopte te centraal in de handen van Cojocaru. Vijf minuten later was het opnieuw Sylla die zijn kans waagde, maar hij gleed weg bij zijn poging van buiten de zestien en de bal ging bijgevolg hoog over en naast het doel. In deze fase lag het spel echter ook vaak stil na enkele stevige overtredingen.

Jutglà bracht Club kort voor rust op voorsprong vanop de stip!
Jutglà bracht Club kort voor rust op voorsprong vanop de stip!

Blauw-Zwart kwam wel steeds beter in de wedstrijd en rond minuut 25 zette Meijer de bal scherp en hard voor doel. Vanaken kon jammer genoeg net niet bij het leer. Enkele minuten later moest de Leuvense goalie nog eens ingrijpen. Sowah probeerde het met een knal van buiten de zestien, maar het schot was te centraal om Cojocaru echt te bedreigen. Het concrete doelgevaar bleef wel van Brugse kant komen. Nielsen kopte een hoge bal terug tot bij Jutglà en die haalde in de zestien uit met zijn linker. De bezoekende doelman bokste het leer weg en enkele minuten later kwam hij goed weg toen een omhaal van Nielsen naast doel belandde. Kort voor rust volgde dan toch de verdiende voorsprong voor Club! Buchanan ging in de zestien neer nadat Mendyl hem aantikte. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip en Jutglà kweet zich feilloos van zijn taak.  

Blauw-Zwart vatte de tweede helft aan met dezelfde elf namen en bij de bezoekers viel één wissel te noteren, nl. Suleiman erin voor Thorsteinsson. Het eerste echte doelgevaar kwam nu wel van de bezoekers. Een vrije trap kon niet goed ontzet worden en op die manier kon Maertens in de zestien op doel knallen. Mignolet pakte uit met een goede reflex en de herneming werd door Meijer van de lijn gered. De reactie kwam er kort nadien van Jutglà, maar hij gleed weg bij zijn poging met links. Het spel ging nu goed op en neer, want OHL combineerde ook steeds beter. De Norre ging zijn kans vanop afstand, maar Mignolet moest niet tussenkomen op de afzwaaier. Even over het uur ging Buchanan zijn kans, maar zijn volley was recht op Cojocaru.

In minuut 70 voerde coach Hoefkens een dubbele wissel door met Boyata en Nusa die respectievelijk Sylla en Nielsen kwamen vervangen. Vijf minuten na deze wissel kreeg Onyedika plots heel wat ruimte om aan te leggen. Zijn schot werd in twee tijden gestopt door Cojocaru. Het bleef echter ook opletten voor de tegenprikken van OHL. Een afgeweken bal van Nsingi viel ei zo na voorbij Mignolet tegen de netten, maar gelukkig ging het leer net naast de paal. De reactie kwam van de voet van de gretig ingevallen Nusa, maar zijn poging met het scheenbeen ging net naast. In de omschakeling was Club nog enkele keren gevaarlijk via Jutglà, maar hij kende pech bij de afwerking. Eerst lag een verdediger in de weg en even later doelman Cojocaru.

Nusa viel gretig in bij Club in de tweede helft.
Nusa viel gretig in bij Club in de tweede helft.

We kregen nog vijf spannende minuten toegevoegde tijd waarin Club absoluut zijn krappe voorsprong wilde verdedigen. Jammer genoeg kregen de Bruggelingen toch nog het deksel op de neus. Schrijvers kreeg de bal in de zestien en zette laag voor doel. Het leer bleef hangen en uiteindelijk kon Nsingi de gelijkmaker tegen de netten trappen. Een bittere pil om te slikken dus voor Club, maar kort na Nieuwjaar volgt al snel de kans om de rug te rechten tegen leider KRC Genk.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 18
Toeschouwers: 29.042 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bert Put
Club Brugge: Simon Mignolet –  Clinton Mata, Brandon Mechele, Abakar Sylla (69’ Dedryck Boyata), Bjorn Meijer – Casper Nielsen (69’ Antonio Nusa), Raphael Onyedika, Hans Vanaken - Kamal Sowah, Tajon Buchanan, Ferran Jutglà
Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Éder Balanta, Denis Odoi, Cyle Larin, Dedryck Boyata, Antonio Nusa, Lynnt Audoor, Cisse Sandra.
Coach: Carl Hoefkens.
OH Leuven: Valentin Cojocaru – Louis Patris (82, Ewoud Pletinckx, Federico Ricca, Hamza Mendyl – Casper De Norre, Kristiyan Malinov (69’ Nachon Nsingi), Mathieu Maertens (89’ Raphael Holzhauser), Sofian Kiyine – Jon Dagur Thorsteinsson (46’ Mohammad Suleiman), Mario Gonzalez.
Bank: Nordin Jackers, Joren Dom, Siebe Schrijvers, Raphael Holzhauser, Mohammad Suleiman, Mandela Keita, Nachon Nsingi.
Coach: Marc Brys.

Gele kaarten: Thorsteinsson, Mata, Malinov, Sylla, Onyedika
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 44’ Jutglà (1-0), 90+4’ Nsingi (1-1)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in