zaterdag 5 november 2022 22:00

Blitzstart SK Beveren doet Club NXT de das om

Club NXT U23 werd verrast door de blitzstart van SK Beveren. Al snel leverde dit de 1-0 voorsprong op via Hoggas. Nadien kroopt Blauw Zwart nog enkele malen door het oog van de naald. Na een mindere eerste helft, speelde Club NXT een zeer sterke tweede helft. De vele wenkende kansen leverden helaas niet de verdiende gelijkmaker op.

Voor de verplaatsing naar de Freethiel startten Mbamba, Sandra en Shinton in de basis. Bij Beveren kwam Mbokani aan de aftrap. De thuisploeg startte fel. Onze youngsters werden overrompeld door de aanvalsdrift van Beveren. Doelman Shinton verwerkte na een knal van Luiz de bal niet ver genoeg terug het veld in. Kapitein Hoggas profiteerde en zette de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong. Beveren rook bloed en drukte Club NXT U23 verder terug en een schot van Barry strandde op de lat. Na een stevig openingskwartier probeerden de Blauw-Zwarte jonkies de het spelbeeld naar hun hand te zetten, wat stap voor stap ook gebeurde. De Japanner Homma speelde zoals steeds zijn snelheid uit en de eerste kans van Homma strandde op de vuisten van doelman Reus. Barry was aan de overzijde haast ongrijpbaar en trapte na een solo doorheen de Brugse linies gelukkig over doel.

Na een half uur spelen kon Vermant zich doorzetten via een knappe combinatie opgezet met Homma en een mooie voorzet van Engels. Helaas verdween het leer net naast het Beverense doel. Kort voor rusten kwam Club NXT U23 steeds meer opzetten. Sandra probeerde van ver iedereen te verrassen. Het schot scheerde laag over de grond richting kleine hoek van het doel. Doelman Reus kon nipt de bal in hoekschop werken. Kapitein Hautekiet kopte nadien de bal van de perfect getrapte hoekschop in de handen van de Beverse doelman. Beveren kon de voorsprong op slag van rust uitdiepen via een vrijschop. Gelukkig hinderden twee spelers van Geel-Blauw mekaar waardoor de kopbal van Barry over de deklat verdween. Het bleef gelukkig maar 1-0 voor de thuisploeg.

Sterke tweede helft van Club NXT U23

Ook de tweede helft startte Beveren sterk, maar dit keer stond doelman Shinton pal. Hij stopte tot tweemaal toe een wenkende kans van de thuisploeg. Het was de voorbode van een zeer sterke tweede helft van onze youngsters. Beveren kwam er nog nauwelijks aan te pas. Het mooie combinatiespel van Club NXT U23 leverde heel wat voorzetten op die helaas voor doel niet afgewerkt werden. Of er zat telkens een Beverense voet tussen die de bal buiten het doelkader deed verdwijnen. Mbamba knalde keihard het leer richting Beverens doel, maar Reus kon met een zweefsprong de bal nog over de deklat duwen. De kans van Hautekiet verdween in het zijnet. Sandra gaf een heerlijke pass naar Vermant die het van dichtbij naliet te scoren. De Brugse beloften waren zowaar baas op het veld. Na een snelle ingooi kon Sandra op doel knallen. Doelman Reus kon met de ultieme reflex de bal in hoekschop werken. Beveren kwam dan toch nog eens gevaarlijk voor het Brugse doel, maar alweer redde Shinton tweemaal knap de kansen van Vukotic en Bateau. De poging van Barry trof de deklat.

Bij Beveren werd Mbokani vervangen door ex Club Brugge speler Coopman. Bij Club NXT werd het aanvallend vermogen opgedreven door de inbreng van Talbi, Mertens en Servais. Het mocht niet baten. De bal wilde er niet in voor Club NXT. Ook niet toen Mbamba een vrijschop verlengde, maar alweer konden onze spitsen de bal niet binnenduwen. Hautekiet kopte de laatste Brugse kans over doel, na een zoveelste hoekschop. Op het einde van de reguliere speeltijd moest Shinton nogmaals de 2-0 verhinderen. Het werd dus een nipte, maar achteraf gezien een onverdiende nederlaag bij de leider. Club NXT verdiende zeker een punt. Volgende wedstrijd is de clash tegen de jonkies van Anderlecht op vrijdag 11 november in The Nest. Supporters op post, dus!

Club NXT: Nick Shinton, Kyriani Sabbe, Ibe Hautekiet, Joël Ordonez, Denzel De Roeve, Noah Mbamba, Liam De Smet (77’ Lennart Mertens), Arne Engels (87’ Mathis Servais), Shion Homma (60’ Chemsdine Talbi), Cisse Sandra, Romeo Vermant. Bank: Henri Maton, Mauricio Cuevas, Sem Audoor, Joaquin Seys).
Coach: Nicky Hayen.

SK Beveren: Beau Reus, Everton Luiz, Kevin Hoggas (56’ Lucas Ribeiro Costa), Taofeek Ismaheel (84’ Chris Kablan), Joachim Van Damme, Dries Wuytens, Alexander Corryn (84’ Derrick Tshimanga), Alexandar Vukotic, Thierno Barry, Sheldon Bateau, Dieumerci Mbokani (72’ Sander Coopman).  
Coach: Wim De Decker.

Doelpunt: 4’ Hoggas 1-0.

Gele kaarten: 25’ Corryn, 70’ Van Damme, 77’ Coopman.

Scheidsrechter: Klass Clerckx.

Stadion: Freethiel Beveren.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in