zondag 21 mei 2023 16:15

Brandon Mechele: “Het is een geslaagde middag geweest voor ons”

Brandon Mechele hield met de Brugse defensie de Antwerpse aanvallen goed af. Club kon nu wel zijn voorsprong vasthouden en pakte een knappe driepunter in deze Champions’ Play-Offs.

“Dit doet deugd”, zei Brandon Mechele na de wedstrijd. “Eindelijk de drie punten en de nul, als verdediging is dat ook belangrijk. Het is een geslaagde middag geweest voor ons. We maakten de vorige weken wel kans om punten te rapen, maar helaas lukte dat niet en verdienden we soms wat meer. Vandaag doet het dan extra deugd en zeker voor de supporters. Het was een hele belangrijke wedstrijd voor hen, ze waren al present toen we toekwamen met de bus. Dat gaf een boost en de sfeer zat goed. We werden vooruit geduwd door de supporters en ze bleven achter ons staan.”

Het was nochtans wat aftasten voor Blauw-Zwart in het begin van de wedstrijd. “De eerste helft was een beetje een schaakspel. Wat testen wat er wel en niet kon. Het is belangrijk om de organisatie te houden en niet op een vlijmscherpe counter te lopen. We stonden goed, maar de dreiging van ons was niet voldoende. Dat was beter in de tweede helft met twee mooie doelpunten van Casper Nielsen. Romeo Vermant viel goed in en had een knappe assist bij het tweede doelpunt. Goed dat de invallers hun steentje bijdragen en zeker op het einde van het seizoen als iedereen vermoeid is. Dat geeft een boost aan de ploeg.”

Club hield nu wel de voorsprong vast tegen Antwerp. “Vorige week hadden we bij de 0-2 alles onder controle, maar scoorden ze bij hun eerste kans met wat geluk. We konden het daar beter doen bij de tegendoelpunten. Vandaag houden we gewoon de nul. Er zijn nog twee wedstrijden om het seizoen mooi af te sluiten. Het zou mooi zijn om die af te sluiten met overwinningen.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in