Brandon Mechele: “Het kwam er niet uit vandaag”

Brandon Mechele had de handen vol met Harbaoui en co. De Rode Duivel moest met lede ogen aanzien hoe Club in eigen huis met 1-3 verloor.

Text: 

“Dit is erg onverwacht. We hadden een goede week achter de rug en werkten goed op training. Iedereen was scherp tijdens de opwarming. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen jammerlijk op achterstand via een strafschop. We lieten de kopjes niet hangen en bleven er vol voor gaan. Vlak voor rust viel die 0-2 en dan wordt het moeilijk. Dat doelpunt was een kantelmoment. We moesten in de tweede helft meer tempo creëren en zo snel mogelijk die aansluitingstreffer maken om zo twijfel bij hen uit te lokken. Maar het tempo kwam niet en we vonden de vrije man niet waar het moest. Alles zat ook tegen vandaag, zoals die afgeweken bal bij de derde goal. Normaal verwacht je deze wedstrijd te winnen, maar je mag geen enkele match gemakzuchtig aanvatten. Je moet er altijd vol voor gaan. En dat kwam er niet uit vandaag.”

Brandon Mechele
Brandon Mechele

Woensdag moet Blauw-Zwart terug aan de bak in de Champions League. “Dortmund wordt weer een ander verhaal. Ik hoop dat we dan het echte Club zien. Het is een nieuwe kans om het recht te zetten. Andere ploegen kunnen nu verder uitlopen in de competitie. Je had een hele terugronde om voor die eerste plaats te gaan en dan verspeel je op de eerste speeldag al meteen drie punten. We deden er alles aan, maar het kwam er niet uit. We moeten gewoon ons spel terugvinden van in de eerste wedstrijden. Voldoende tempo creëren, agressiviteit, intensiteit, … dan komt het wel goed. We missen ook veel mensen met een actie, maar daar mogen we ons niet achter verschuilen. Er zijn voldoende alternatieven.” (KN)

Related articles