donderdag 18 februari 2021 19:15

Brandon Mechele: "We stonden goed als team"

Brandon Mechele gaf Club een goede uitgangspositie in Kiev. De vlot scorende verdediger van de jongste weken bezorgde Blauw-Zwart met een rake kopbal de belangrijke gelijkmaker. Zaak is nu om volgende week thuis de kwalificatie veilig te stellen.

“We hadden het iets moeilijker met hun druk in de eerste helft," gaf Brandon Mechele mee na de wedstrijd. "We kwamen iets te veel in de bal waardoor we het hen gemakkelijk maakten om ons te pressen. Zo hadden we een paar problemen, maar in de tweede helft zochten we meer diepgang. Daardoor waren we ook veel gevaarlijker. Verdedigend stond het wel goed, we hebben niet veel weggegeven. Enkel een paar crosses waarbij we beter contact in de zestien moesten houden. Over het algemeen stonden we goed als team.”

Brandon Mechele
Brandon Mechele

Brandon Mechele scoorde het belangrijk uitdoelpunt in dit Europese duel tegen Dynamo Kiev. “Of het de belangrijkste goal van mijn carrière is? Dat weet ik niet. Ik heb nog belangrijke doelpunten gemaakt. Een paar jaar terug in de Beker van België, de 3-2. Maar een doelpunt is altijd belangrijk zeker? Nu is het telkens de aansluiting of de winning goal. Maar ik ben vooral blij dat we toch een gelijkspel behaald hebben en dat belangrijke uitdoelpunt gescoord hebben. Langs de andere kant is het jammer want ik had het gevoel dat we de betere ploeg waren en dat er wat meer in zat. Het is een beetje dubbel.”

 

De 'Beer van Bredene' speelde met korte mouwtjes, de kou leek hem niet te deren. “Ik heb nog nooit met zo’n temperaturen gespeeld. Het was wel aanpassen, het was wel fris. Maar door de adrenaline hou je daar geen rekening mee en ben je daar niet mee bezig. Juist die tweede helft is het wat moeilijker. Je komt van binnen en je hebt wat warmer, dan kom je weer buiten en is het om zeep. Dan heb je echt koud. Maar daar moet je niet mee bezig zijn, het is gewoon de match die telt.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in