Brugse eSporters nipt uitgeschakeld in halve finale ePro League

Na een fantastische groepsfase op vrijdag, waar beide eSporters van Club de eerste plaats in hun groep wisten te grijpen, stond op zaterdag 23 maart de finale van de ePro League gepland. Club was twee keer dicht bij winst, maar had het geluk niet aan zijn kant en werd uitgeschakeld in de halve finale.

Na twee eerste plaatsen in de Play-Offs stond voor Geoffrey Meghoe en Miran Salim een halve finale gepland tegen respectievelijk Anderlecht en Moeskroen. Geoffrey Meghoe begon tegen Zakaria Bentato van Anderlecht met een gelijkspel. Ook in de tweede helft was het overwicht tegen de 5-3-2-opstelling van de Brusselaars voor Club, maar lukte het net niet om de overwinning in huis te slepen. Een derde wedstrijd met golden goal moest beslissen wie naar de finale ging en daar kreeg Meghoe ondanks een resem kansen het deksel op de neus.

 

Het was nadien aan Miran Salim om een tweede poging te doen een plekje in de finale te bemachtigen. Salim nam het op tegen Moeskroen en wou als enige niet-prof in de finales er alles aan doen zijn sprookjesverhaal een mooi einde te geven. Tegen een Moeskroen dat het balbezit afgaf en loerde op de tegenaanval creëerde Salim heel wat kansen, maar 1 prik was voldoende om ook in deze wedstrijd een 1-1 eindstand te creëren. In de tweede wedstrijd leek Club op weg naar de overwinning, maar een penalty net voor tijd gaf Moeskroen een 2-2 eindstand. Opnieuw naar de golden goal dachten velen, maar de organisatoren gaven aan dat uitdoelpunten de doorslag geven in deze fase van de ePro League. Club bleef zo achter met een zuur gevoel, maar mag trots zijn met de geleverde prestaties van zijn 2 eSporters in het eerste seizoen voor Blauw-Zwart in de ePro League.

Related articles