maandag 18 november 2019 09:30

Brugse Youngsters schitteren in interlandweekend

Zowel Loïs Openda, Charles De Ketelaere en Ignace Van der Brempt kwamen dit weekend tot scoren voor de Belgische U21 en U19. Ook voor de andere Brugse internationals leverde de interlandbreak goede resultaten op. Een overzicht.

Zaterdag was de belangrijkste affiche die van Rusland tegen België. Bij een gelijkspel was de groepswinst verzekerd voor de Belgen, maar die gingen resoluut voor de overwinning met een 1-4 zege tot gevolg. Vanaken en Mignolet zagen vanop de bank hoe de broertjes Hazard in de eerste helft makkelijk afstand namen van de Russen, waarna Lukaku in de tweede helft er nog een goaltje bij deed. Dinsdag staat tegen Cyprus een perfecte kwalificatieronde op het spel.

 

Bij de Belgische jeugd schitterden twee Clubspelers dan weer in de basis. Charles De Ketelaere en Ignace Van der Brempt zorgden voor de Belgische goals in een 2-1 zege tegen Albanië. De Ketelaere scoorde ook al tegen Ijsland en zorgt mee voor de 6 op 6 die de Belgen op kop van hun kwalificatiegroep zetten.

 

Buiten de landsgrenzen zaten er op zaterdag geen basisplaatsen in voor de Clubspelers. Deli zag Ivoorkust nipt winnen van Niger (1-0), Mitrovic zag Perisic scoren voor de Kroaten, die dankzij een 3-1 zege tegen Slowakije naar het EK gaan.

Op zondag stonden 3 kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup gepland. Diatta stond in de basis bij Senegal, dat vlot met 1-4 won van Eswatini. Krépin gaf 3 assists en 1 pré-assist en was de man van de match. Tau won met Zuid-Afrika van Sudan met 1-0, de eerste punten voor de Bafana Bafana in deze kwalificatieronde. Voor Dennis zaten er dan weer geen minuten in bij Nigeria, dat met 2-4 won in Lesotho.

Eduard Sobol zag Oekraïne vanop de bank op het nippertje 2-2 gelijk spelen tegen Servië, maar de grootste prestatie van de avond kwam van Loïs Openda en de Belgische beloften, die Duitsland met 2-3 hebben verslaan. Openda was betrokken in elke goal, met een slimme assist voor de infiltrerende Vanheusden bij de 0-1, gevolgd door het mooi afmaken van een uitgespeelde aanval en het op kracht afwerken van een snelle counter. Vanheusden miste tussendoor nog een strafschop en scoorde een owngoal 10 minuten voor tijd, maar de Belgen lieten de Duitsers niet meer gelijkmaken en staan op kop in hun groep met 7 punten uit 4 matchen. Duitsland volgt met 6 punten, maar heeft een match minder gespeeld.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in