woensdag 26 oktober 2022 22:15

Carl Hoefkens: “Spelers zijn niet op hun limieten gebotst”

Vorige maand ging Club nog met 0-4 winnen in Porto, maar op eigen veld ging Blauw-Zwart met dezelfde cijfers onderuit. Carl Hoefkens was ontgoocheld over de prestatie van zijn team, maar wil er vooral de nodige lessen uit trekken.

“Ik was heel benieuwd naar de volgende stappen die mijn spelers konden zetten, maar dit was een heel goede les. Als een tegenstander naar hier komt met een hoge intensiteit, agressiviteit en gekoppeld aan kwaliteit, dan weet je dat het lastig wordt. Maar toch moeten we daar meer tegenover kunnen stellen. Porto heeft wel laten zien dat het een absolute topploeg kan zijn. De tegengoals waren absoluut vermijdbaar. Ik baal van die eerste tegengoal en ook Brandon baalt daarvan. Maar ik ben heel tevreden over hoe Brandon dit seizoen speelt. Iedereen heeft recht op een offday, dat is met Brandon niet anders. Dit zijn ongelooflijke leermomenten, zolang je er lessen uit trekt. Het was een wedstrijd op het allerhoogste niveau. We hebben onszelf in een situatie gemanoeuvreerd die fantastisch is, waardoor zij absoluut moesten winnen. De manier waarop we er in de eerste helft mee omgingen, was niet verkeerd. Maar na rust was die penaltyfase en dan de 0-2 het sleutelmoment. Op die momenten komen de absolute kwaliteiten naar boven en ook de tekortkomingen en daar kun je als coach heel veel lessen uit trekken.”

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens

Volgende week volgt in Leverkusen een nieuwe kans om alsnog de groepswinst te claimen. “Er zullen een aantal spelers geschorst zijn, dus het is aan de andere spelers om zich te tonen. Net zoals in de andere wedstrijden willen we daar ons voetbal tonen en daar gaan winnen. We moeten sowieso altijd de absolute basics van onze principes naleven. Vandaag was er misschien net iets minder dan honderd procent intensiteit, misschien komt dat wel omdat we al gekwalificeerd waren. Dat moeten we aanpakken met de hele groep. Mijn spelers zijn in elk geval niet op hun limieten gebotst, dat hebben ze tijdens de vorige wedstrijden bewezen. Ik wil ook niet dat de spelers denken tot waar hun limieten reiken, ik wil gewoon dat ze altijd voluit gaan. Deze wedstrijd heeft enkele mindere dingen blootgelegd en daar moeten we nu aan werken en de nodige lessen uit trekken.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in