dinsdag 4 oktober 2022 23:45

Carl Hoefkens: “We hebben grote stappen gezet”

Club Brugge zette opnieuw een prachtprestatie neer in de Champions League. Het klopte Atlético Madrid met 2-0 en prijkt zo erg knap aan de leiding in groep B met 9 op 9. Coach Carl Hoefkens bleef opnieuw stoïcijns kalm maar was uiteraard erg fier op de prestatie van zijn spelers.

“Ons plannetje werkte perfect. We wisten op voorhand wat we wilden doen, maar ik ben ongelooflijk tevreden hoe mijn spelers dat hebben uitgevoerd. We wisten dat balbezit heel belangrijk was om hun vertrouwen weg te nemen. Op die manier konden we ze echt laten afzien. In de eerste helft deden we dat heel goed. In de tweede helft werd het moeilijker aangezien ze alles of niets gingen spelen. We mochten niet panikeren en moesten agressief blijven, niet alleen in balverlies maar ook in balbezit. Net dat is het moeilijkste dat er is, maar het was cruciaal om onder hun pressing uit te komen en gevaarlijk te zijn. Bovendien hebben de spelers met hun kwaliteiten heel wat chaos kunnen creëren. Ik zal niet zeggen dat ik dat wist, maar het was wel mijn absolute geloof dat zij dit konden aanrichten.”

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens

De voorbije jaren leek het vaak net niet in de Champions League, maar dit seizoen legt Club voorlopig een vlekkeloos parcours af. Het won drie keer op rij en slikte nog geen enkele tegengoal. “Wat het verschil is met de vorige jaren? Ik wou niet de coach zijn die binnenkomt in de kleedkamer en die moet zeggen dat er meer in zat. Dat gebeurt immers heel dikwijls in het voetbal. Tegen zulke tegenstanders moet je de kansen afmaken, want je weet dat het kleinste foutje wordt afgestraft. De dingen die we vooraf hadden aangegeven, werden heel goed uitgevoerd en dat stemt me heel tevreden. We hebben grote stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Ik kijk in elk geval enorm uit naar de toekomst. Of ik genoten heb tijdens de match? Nee, dat gebeurt eigenlijk nooit. Dat is op dat moment niet op zijn plaats. Je moet immers objectief blijven. Het is belangrijk om tijdens de match niet mee te gaan in emotionele beslissingen.”

Ondanks de 9 op 9 houdt de Brugse coach beide voeten op de grond. “Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd. Natuurlijk hebben we een objectief en dat was de kwalificatie afdwingen. Maar daar mogen de spelers niet mee bezig zijn. Het is vooral belangrijk om de volgende match in te gaan met een bepaald game plan. De korte toekomst is de volgende negentig minuten en dat is wat telt. Of ik graag zelf op het veld had gestaan vandaag? Ik had wel graag eens thuis gewonnen tegen Atlético Madrid. Maar ik ben veel liever coach dan voetballer. Bovendien was ik waarschijnlijk in deze ploeg niet aan spelen toegekomen.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in