vrijdag 2 september 2022 23:45

Carl Hoefkens: “Wedstrijdverloop zoals we voorzien hadden”

Club Brugge kende een ideale generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd van komende woendag tegen Bayer Leverkusen. Blauw-Zwart zette Cercle vlot met 4-0 opzij. Carl Hoefkens blikte dan ook tevreden terug op de partij.

“Het wedstrijdverloop was zoals we voorzien hadden. We wisten dat het begin moeilijk zou zijn en dat Cercle goed druk zou zetten. We moesten heel competitief zijn met de manier waarop Cercle speelde en vermijden dat we in het mes zouden lopen. Anderzijds wisten we dat zij 1 op 1 speelden achterin en dat we op die manier voor gevaar zouden kunnen zorgen. Dat is ook gebleken. In de tweede helft konden we ook de openingen beter vinden en was ook de afwerking goed. Ik ben dan ook tevreden van iedereen die aan de match begonnen is en ook uitermate tevreden over de invallers. Ik ben blij dat de nieuwe spelers van de sfeer konden proeven. Als coach kun je ook alleen maar tevreden zijn als de spelers het plan uitvoeren wat je in gedachten hebt. Maar ik weet ook dat we er nog niet zijn. Elke speler kan zich nog verder ontwikkelen in de manier van spelen. We kunnen nog beter de balans vinden tussen pressing, hoge druk en dominant zijn, of de keuze om even wat meer balbezit te houden. Daarin kunnen we nog progressie boeken. Zeker tegen ploegen van hoog niveau kan dat belangrijk zijn.”

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens

Een domper op de feestvreugde was de blessure van Mata. “Clinton is iemand die altijd blijft doorgaan, maar het was duidelijk dat het er ernstig uit zag. Maar het is nu te vroeg om al conclusies te trekken. Ik hoop hem te recuperen naar woensdag toe, maar het is afwachten. Wat Onyedika betreft ben ik heel tevreden. Hij heeft vandaag kunnen tonen wat we in de scouting gezien hadden. En voor Yaremchuk was het uiteraard goed voor zijn vertrouwen dat hij meteen kon scoren. Al kijk ik in de eerste plaats naar het ploegbelang.”

Komende woensdag opent Club de Champions League-campagne op eigen veld tegen Bayer Leverkusen. “Voor mij is deze job als coach lastig in die zin dat ik nu al aan het denken ben aan woensdag. Ik heb daarom in de kleedkamer aan de spelers gezegd dat ze morgen op hun vrije dag moeten genieten van wat ze vandaag gepresteerd hebben en nog niet te veel moeten denken aan woensdag. Die luxe heb ik niet als coach, maar ik wil wel dat mijn spelers genieten.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in