zondag 6 november 2022 16:30

Carl Hoefkens: "Vandaag was het een collectief falen"

Carl Hoefkens was na de nederlaag tegen KAA Gent uiteraard een ontgoochelde trainer.

"Een wedstrijd in Gent is altijd een speciale wedstrijd en dat was vandaag niet anders", ging de coach van start. "Ik denk dat wij het eerste kwartier, tot wij het doelpunt slikten, zeer goed begonnen waren. Dan konden wij de ruimtes vinden die we wilden bespelen. Dan incasseer je dat doelpunt en vanaf die moment is eigenlijk alles te weinig. Dan krijg je nog een tweede doelpunt op stilstaande fase dat te vermijden is. Dan valt er heel veel weg en brengen wij gewoon te weinig voor de resterende 70 minuten, laat ons zeggen. Ik heb er ook niet meteen een verklaring voor waarom we die goede start niet konden doortrekken. In de eerste zoveel minuten tot het tegendoelpunt lukte het wel om Gent vast te zetten en daarna niet meer. Dan was het steeds de verkeerde keuze maken op de verkeerde momenten en dan wordt het moeilijk tegen een intensief en gemotiveerd Gent die het ons op die momenten dan ongelooflijk moeilijk maakten."

Club kent een mindere reeks, maar er is geen reden tot paniek. "Daar maak ik me geen zorgen over. Ten eerste omdat je Champions League erbij rekent en als je dat erbij rekent, kom je natuurlijk snel aan die cijfers. Op dit moment maak ik me daar dus geen zorgen over. Ik kijk sowieso al weinig naar cijfers. Voor mij is nu de volgende wedstrijd de belangrijkste en de wedstrijd die net gepasseerd is. Voor de rest wil ik absoluut geen energie verspelen in het kijken naar klassementen of cijfers of wat wij gedaan hebben in het verleden. En dat zal nu niet anders zijn..."

De coach wou ook geen al te snelle conclusies trekken na de nederlaag. "Ik wil dit eerst rustig laten bezinken en samen met de spelers morgen de analyse maken. Dit is vandaag een collectief falen, dus dat is iedereen (van de spelersgroep, mezelf, de staff) en dat is het verhaal van vandaag. Wij moeten daar zo snel mogelijk de analyses uit trekken en daar zo snel mogelijk de volgende stappen in zetten."

Tot slot wou Carl Hoefkens ook nog een woordje kwijt over het komende WK. "Ik hoop dat het WK hoe sneller, hoe liever achter de rug is. Natuurlijk hoop ik wel op goede resultaten van België (dat is iets anders) en van elke speler van mijn selectie die naar daar gaat. Het is wel zo dat het een heel bizar seizoen is, zoals ik voor het seizoen al had aangegeven. Een heel druk seizoen, zowel fysisch als mentaal. Dan hoop je dat dat zo rap mogelijk genormaliseerd wordt. Hetgeen dat wij tot hiertoe gedaan hebben, is niet normaal. Er zijn heel veel wedstrijden op zeer korte tijd, maar dat is niet de reden waarom wij vandaag verloren hebben", besloot coach Hoefkens. (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in