zondag 21 augustus 2022 17:00

Casper Nielsen: “Een derde doelpunt had het makkelijker gemaakt”

Casper Nielsen speelde een goede wedstrijd op het middenveld. De Deen voelt zich duidelijk meer en meer in zijn sas en ging ook verschillende keren zijn kans. Scoren lukte in tegenstelling tot vorige week echter niet.

“We hadden kansen genoeg, maar we hadden ook ongeluk in de afwerking vandaag. Ik ben blij dat we bleven aanvallen, behalve naar het einde toe toen Kortrijk alles in de aanval gooide. Een derde doelpunt had het makkelijker gemaakt. Het is een verdiende zege, vooral in de eerste helft deden we het goed. Het veld lag er wat droog bij, daar moesten we rekening mee houden en de doelman van Kortrijk deed goed zijn werk. Ik had ook een prima kans met mijn linker. Hopelijk scoren we komende vrijdag meer.”

Nielsen heeft zijn plaats te pakken in de basis. “Ik voel me meer en meer thuis. Het zijn veel nieuwe spelers en een nieuwe speelstijl. Het vraagt tijd dat we niet echt hebben, maar iedere week is er progressie. Het vraagt fysiek heel wat dit spel. Het wordt zeker nog beter in de komende weken."

Casper Nielsen
Casper Nielsen

Intussen wekt Hans Vanaken interesse op van het buitenland. “We weten hoe voetbal werkt. Indien het voor hem het ideale moment is, dan is het zo. Dat is onderdeel van het voetbal. Ik heb het zelf ook meegemaakt deze transferperiode. Het kan mentaal zwaar zijn. Hij is een geweldige speler en hij is een topprof. Ik speel graag samen met hem op het middenveld, hij zwerft rondom mij. Ik moet me wel aanpassen aan hem want als hij rechts opduikt moet ik de linkerkant bestrijken. Ik probeer hem beter te maken door ruimte voor hem te creëren. De wisselwerking tussen ons is goed, Kortrijk had het lastig met ons.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in