woensdag 26 oktober 2022 21:30

Casper Nielsen: “Zetten we die strafschop om, dan zat er meer in”

Casper Nielsen zag de kans voor Club om de wedstrijd te keren bij die strafschop. Alleen kon zowel Vanaken als Lang die niet omzetten en kreeg Porto terug het vertrouwen waardoor de eerste verliespartij in de Champions League een feit werd voor Blauw-Zwart.

"Wat het verschil was? Ze scoorden vier doelpunten en wij konden geen goals maken. We hadden best een goede kans toen we de strafschop kregen. Ik had het gevoel als we daar scoorden dat we ze braken. Maar het keerde het spel. We kregen mentaal een tik door de strafschop niet om te zetten. Kort daarna kwam de 0-2 er en dan werd het moeilijk. De kleine foutjes werden afgestraft. Hadden we gescoord op dat moment, dan konden we de match omkeren. Ze hadden het lastiger in de tweede helft en wij speelden beter. Je ziet het verschil in deze topwedstrijden. Als je je mogelijkheden niet afmaakt, dan win je niet. Hun aanpak verraste ons niet, we hadden dat vooraf besproken. Ze moesten hier winnen vandaag. We hadden niet verwacht dat ze hoog druk zouden zetten, maar ze gaven wel veel lange ballen. Daar hadden we problemen mee, ze hadden het te gemakkelijk om kansen te creëren. Ik had nochtans een goed gevoel, na de 0-1 dacht ik dat we het spel konden maken. Zij speelden dan op de counter. Ik kan het tien keer zeggen, maar zetten we die strafschop om dan zat er meer in vandaag."

Casper Nielsen
Casper Nielsen

Club moet dan maar in Leverkusen voor groepswinst gaan. “We proberen elke match te winnen. In Leverkusen zal het belangrijk zijn om punten te pakken. Het is nu zo, we hebben tot nu toe één match verloren en we moeten vooruit kijken. Dit weekend volgt er al terug een wedstrijd tegen Oostende. Dit is Champions League: als je niet honderd procent focus hebt, dan word je afgestraft.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in