Clinton Mata: “De kansen niet afgemaakt”

Clinton Mata speelde alweer een sterke wedstrijd in de defensie, maar toch slikte Club een tegendoelpunt waardoor het nog vol aan de bak moet in de terugwedstrijd in Waregem.

Text: 

“We bleven ons voetbal spelen", aldus Mata. "We domineerden de match, maar toch bleven we steken op een gelijkspel. Het is nog niet gespeeld, we hebben nog de terugwedstrijd. Wel jammer van het tegendoelpunt, maar deze fouten gebeuren in het voetbal. Deze match valt het voor met Simon, maar het kan ook met mij of een andere speler gebeuren. We zijn professioneel daarin, iedereen heeft goede kwaliteiten en iedereen maakt eens een fout. Dat is nu eenmaal onderdeel van het voetbal. We gaan nu tegen Kortrijk terug een goede match neerzetten. Nu volgen de matchen elkaar weer razendsnel op. Het is dus zaak om goed te recupereren en er te staan voor de beslissende matchen. De coach zal beslissen wie speelt en zal de ploeg vormen in functie van vermoeidheid.”

Clinton Mata
Clinton Mata

Het strijden op verschillende fronten mag dus geen oorzaak zijn voor dit gelijkspel. “Als je de match vandaag zag, dan moet je je geen zorgen maken. Ja, we spelen op verschillende fronten en Waregem heeft nog enkel de beker. We hebben ambitie om op hoog niveau te spelen in elke competitie. Maar alles is nog mogelijk. We moeten gewoon de match aan honderd procent spelen. Op het veld zag ik wel de automatismen, maar het geluk ontbrak. Dat is geen drama. Er zat ritme in, we zochten de vrije man. We lieten hen het spel niet laten breken, ze speelden om ons te frustreren en tijd te rekken. Ik heb vertrouwen, de coach kent de spelers en hij weet hoe hen aan te pakken. Vandaag hebben we gewoon de kansen niet afgemaakt.” (KN)

Related articles