Clinton Mata: “Het harde werken loont”

Clinton Mata - die tegen Real Madrid nog geschorst was - nam zijn basisplaats weer in. Samen met zijn collega-verdedigers verzamelde hij dit seizoen al voor de elfde keer een clean sheet. KV Mechelen streed voor wat het waard was, maar de Bruggelingen bleken een maatje te sterk.

Text: 

“Het leek misschien een rustige match voor de buitenwereld, maar op het veld was dat zeker niet het geval. Mechelen heeft best een goede ploeg. Ze bleven voetballen en in de eerste helft probeerden ze ons te destabiliseren. Het doelpunt van Dennis toonde het goede werk van de ploeg. We hadden een paar weken last met de afwerking, maar dit verliep wel heel goed. Het harde werken loont en veel spelers hebben hierdoor spelvreugde. Ook de coach was tevreden met onze match, al moeten we wat meer trappen naar doel en wat minder de juiste opening proberen zoeken. We spelen nu om de drie dagen. De coach houdt de spelers alvast scherp en probeert de vermoeidheid uit de ploeg te houden. Ikzelf voel me top en geef me voluit voor de ploeg.”

Clinton Mata
Clinton Mata

Donderdag volgt een topwedstrijd in de Beker Van België op het veld van Anderlecht. “Dat zal een grote match worden. Ik heb nog een stuk van hun match gezien op Standard. We zien wel, het blijft Anderlecht. Onze ploeg moet het daar doen. Club is ambitieus en de Beker van België is een doel voor ons. We zullen alles doen om die te winnen." (KN)

Related articles