Clinton Mata: “Jelle is een echte modelprof”

De Clubverdediging liet zich voor de zoveelste keer al dit seizoen op geen foutje betrappen, waardoor de 1-0 volstond voor de overwinning. Clinton Mata had wel een taaie klant aan zijn rechtstreekse tegenstander Olinga, maar speelde geconcentreerd en won daardoor bijna alle duels.

Text: 

“De trainer had ons gevraagd om er meteen tegen aan te gaan”, aldus Mata. “Met een beetje meeval had het na amper twintig seconden al 1-0 kunnen staan met die kans voor Krépin (Diatta, nvdr). Na een Europese opdracht is het altijd wat moeilijk om de draad weer op te pikken in de competitie, maar ik denk dat we vanavond bewezen dat we vanaf de eerste seconde bij de zaak waren. Na de 1-0 hadden we de kans om door te drukken, maar het ontbreekt ons dan aan een beetje geluk, waardoor we heel geconcentreerd moesten blijven voor de eventuele tegenstoten van Moeskroen. En zo krijg je dan natuurlijke een beetje een rare wedstrijd. Moeskroen hield het veld wel klein, maar zelf kwamen ze amper aan een kans en toch moesten we blijven opletten met die krappe 1-0 voorsprong.”

Clinton Mata
Clinton Mata

Bij zijn invalbeurt werd Jelle Vossen getrakteerd op een staande ovatie van het Brugse publiek. “Dat was fantastisch”, aldus de verdediger. “Weet je, ik heb heel veel respect voor Jelle. Voor de eerste keer sinds begin augustus mocht hij nog eens invallen en je zag duidelijk dat hij geëmotioneerd was. Ik begrijp dan ook volledig de reactie van onze supporters. Wat heeft hij in zijn ganse profcarrière en ook als Clubspeler al niet bewezen? Sedert de voorbereiding van het huidige seizoen heeft hij zoals iedere andere speler keihard gewerkt, maar hij kwam maar niet aan spelen toe. Chapeau hoe hij daar al die maanden mee om gegaan is. Jelle is een voorbeeld en een echte modelprof, zoveel is zeker. Ik hoop voor hem dat hij nog kansen krijgt zoals daarnet.” (FDC)

Related articles