Clinton Mata: “Na de gelijkmaker kregen we vleugels”

Noem het gerust de rush van de namiddag die Clinton Mata halfweg de tweede helft uit zijn schoenen toverde. Twee Genkenaars in snelheid pakken en daarna een assist voor Diatta die enig mooi de 3-1 binnenknalde. De Angolese Belg was dan ook erg blij na afloop van de partij.

Text: 

“Het verschil tussen onze eerste en tweede helft is heel simpel”, aldus de rechterverdediger van Club. “De eerste helft was goed, maar na de pauze zijn we met nog meer spirit en drive begonnen. En nadat we de gelijkmaker konden scoren, kregen we plots vleugels. Iedereen wist dat dit een superbelangrijke wedstrijd was en met de steun van onze supporters kregen we Genk dan toch op de knieën. Ondertussen weet iedere Belgische ploeg dat we thuis moeilijk te kloppen zijn en dat is daarnet nog maar eens gebleken. Nu, we hebben gedaan wat we moesten doen, maar staan nog altijd drie punten achter. We zijn dus nog altijd afhankelijk van wat Genk de volgende twee wedstrijden zal doen.”

Clinton Mata
Clinton Mata

Club Brugge zal zelf in elk geval de laatste twee matchen moeten winnen, te beginnen met donderdag op Sclessin. “Op Standard wordt het heel moeilijk voor ons, let maar op”, antwoordde Mata direct. “Standard zit inderdaad in een dipje, maar thuis tegen Club kunnen ze altijd wel iets meer. Ik kan me niet inbeelden dat ze zich voor hun fanatiek thuispubliek zomaar zullen gewonnen geven. Nu, Genk zal het op Anderlecht ook niet op een presenteerblaadje krijgen, denk ik, want ook zij zijn hun supporters nog iets verschuldigd. Het is dus nog niet gespeeld en dat is maar goed ook.” (FDC)

Related articles