Clinton Mata: “Van onderschatting was geen sprake”

Club had het in de eerste helft niet onder de markt met een bij momenten snedig counterend Cercle. Ook Clinton Mata gaf toe dat Club het in de eerste helft lastig had met Cercle, maar na de pauze liep het een pak vlotter.

Text: 

“Het is nooit makkelijk om na een interlandbreak direct weer op niveau te spelen”, vertelde de rechterflankverdediger van Club. “Maar ik denk te mogen zeggen dat we goed uit de startblokken schoten. We wisten dat we op onze hoede moesten zijn voor de buren, want voor hen is dat de match van het jaar. De focus was goed, maar toch lieten we ons bijna vangen aan één van hun snedige counters. Eénmaal de 0-1 op het scorebord stond, hadden we de controle over de wedstrijd. Cercle staat wel onderaan het klassement, maar van onderschatting mocht zeker geen sprake zijn, iets wat onze coach duidelijk op het hart had gedrukt.”

Clinton Mata
Clinton Mata

Vorig jaar verspeelde Club twee punten op Cercle en dat wilde coach Clement ten allen prijze voorkomen. “Inderdaad”, ging Mata verder. “We moesten bij de zaak blijven en zorgen dat we vanavond zeker geen punten verloren. Het liep niet gemakkelijk, maar al bij al denk ik dat we toch enkele knappe kansen wisten af te dwingen. Een uitoverwinning is nooit slecht en vanaf maandag kunnen we op onze eerste Champions League-opdracht focussen. Natuurlijk is dat weer een heel andere wedstrijd, maar ik denk dat het Club van dit seizoen toch een stuk sterker is dan vorig seizoen. We mogen dus zeker enige ambitie koesteren en op z’n minst op de derde plaats mikken.” (FDC)

Related articles