zondag 23 februari 2020 18:15

Clinton Mata: “We toonden wilskracht”

Clinton Mata speelde alweer een dijk van een wedstrijd en hield samen met de Brugse defensie het slot op de deur. Een snel doelpunt van Balanta in de eerste wedstrijdminuut besliste de partij tegen Sporting Charleroi.

“Dit is de kracht van dit Club Brugge. Als de tegenstander de bal verliest, dan zitten we er meteen op. Charleroi moest dan komen na de 1-0, dat geeft dan extra ruimte. Of het een fout was voorafgaand aan dat doelpunt? Als je bij het minste contact al fout moet fluiten, dan speel je nog amper. Het is en blijft voetbal. Vandaag is een goede prestatie van de ploeg, maar we zijn geen machines. Het is normaal dat je wat vermoeidheid ziet bij spelers. Zeker als je een lastige midweekmatch speelde tegen een goede ploeg als Manchester United. We toonden wilskracht en speelden dominant voetbal. Charleroi kwam er wat meer uit in de tweede helft en we probeerden dan in hun rug te spelen. Ze voetbalden alvast niet veel kansen bijeen. Het komt dan aan op details: een vrije trap, een hoekschop, enzovoort. We zijn nu in de laatste rechte lijn van de marathon, er zijn nog drie lastige matchen te gaan. Dus je moet niet meteen het meest sexy voetbal verwachten. Het belangrijkste is nu gewoon winnen.”

Clinton Mata
Clinton Mata

Donderdag volgt de Europese terugwedstrijd op Old Trafford. “Alles kan nog volgens mij. Ik geef ons dertig procent kans. Zij hebben licht voordeel met hun uitdoelpunt, maar we gaan daar ons voetbal spelen en we zien wel hoe het gaat. In de heenmatch lagen we fysiek niet onder, ook niet met ons voetbal. We speelden tegen de Europese toppers zonder complexen, dat is onze kracht. Je voetbalt niet elk jaar tegen zo’n toppers. We hadden geluk met de loting. We moeten gewoon voetbal spelen, het zijn immers ook maar mensen. Enkel de snelheid van uitvoering is anders in vergelijking met de Belgische competitie.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in