Clinton Mata: “We zijn tot het einde blijven strijden”

Club haalde het in extremis van Waasland-Beveren, maar de overwinning kostte bloed, zweet en tranen. Ook Clinton Mata gaf toe dat Club ver onder zijn normaal niveau gebleven was.

Text: 

“Ik denk dat we vanavond allemaal voor de spiegel moeten gaan staan”, opende de Brugse verdediger zijn perspraatje. “We hebben inderdaad een ondermaatse prestatie geleverd. Dat was eerlijk gezegd toch wel een beetje Club onwaardig. De tegenstander was er enkel en alleen op uit om hier met een punt weg te komen, wat natuurlijk hun goed recht is. En ei zo na zijn ze daar nog in gelukt ook. Gelukkig voor ons kon Mats (Rits, nvdr) diep in blessuretijd met zijn tweede doelpunt ons alsnog over de streep trekken. In deze fase van de competitie is het verschil tussen één punt of drie punten heel groot, vandaar dat we dolblij zijn met de overwinning. We toonden wel de gepaste mentaliteit om tot het einde te strijden, maar voor de rest was het dus maar povertjes.”

Clinton Mata
Clinton Mata

Over het hoe en waarom Club bijna niks kon forceren tegen dit Waasland-Beveren kon Mata eveneens geen sluitend antwoord geven. “Neen, ik weet echt niet hoe het zover is kunnen komen. Het liep voor geen meter. Kansen creëren bleek ook al heel moeilijk dus moet je heel blij zijn dat je in dergelijke wedstrijd geen puntenverlies oploopt. En ja, iedere tegenstander speelt op de counter tegen ons, maar voorheen kregen we wel kansen, maar vanavond waren die ver te zoeken. We moeten de komende dagen de kopjes eens vrij maken en hopen dat we straks tegen Manchester United uit een ander vaatje kunnen tappen. We weten dat we het kunnen, alleen moet het er nu nog uitkomen.” (FDC)

Related articles