zaterdag 20 mei 2023 12:00

Club – Antwerp: de Club Facts

Zondagmiddag staat de vierde wedstrijd van de Champions’ Play-Offs op het programma. Club Brugge krijgt leider Antwerp op bezoek!

Unibet – Nummer 1 in verantwoord spelen (+18)

De wedstrijd

Voor de allereerste ontmoeting tussen Club en Antwerp, ofwel FC Brugeois en Antwerp FC, moeten we terug naar 1896. Toen vond de eerste editie van de Belgische Eerste Klasse, de “Coupe du Championnat”, plaats.

Dit weekend kijkt Club Brugge Antwerp voor de tweede keer op een rij in de ogen en het is daarmee ook het 170ste duel tussen de ploegen. Van de vorige 84 thuiswedstrijden tegen de Reds, kon FCB 49 keer winnen, speelde het 17 keer gelijk en leed het 18 nederlagen. Als Club zondag de drie punten pakt, mag het een 50ste thuiszege tegen Antwerp opschrijven.

Met 3 goals in deze eindcampagne is Hans Vanaken de topschutter. Hij scoorde in totaal al 23 keer in de Play-offs en is daarmee de all-time topschutter van de eindcompetitie.

Rik De Mil kan zondag niet rekenen op Ferran Jutglà, hij viel geblesseerd uit. Noa Lang en Raphael Onyedika moeten een gele kaart vermijden willen ze de thuiswedstrijd tegen Genk niet missen.

De tegenstander

De tegenstander op zondag is een taaie klant. Antwerp verloor nog niet tijdens deze Champions’ Play-offs en klom zo op naar de eerste plaats. In de afgelopen drie wedstrijden kon Antwerp al 7 keer scoren. Opvallend: er werd telkens door een andere speler gescoord.

De topschutter van RAFC, Vincent Janssens, zit ondertussen aan 17 stuks. De assistenkoning is Jurgen Ekkelenkamp met 7 beslissende passes.

Mijlpalen

- Raphael Onyedika kan zijn 30e competitiematch voor Club spelen.
- Het kan voor Mats Rits zijn 325e wedstrijd in de Jupiler Pro League worden. Hij speelde er 23 voor Germinal Beerschot, 155 voor KV Mechelen en 146 voor Club.
- Simon Mignolet kan de 600e officiële wedstrijd in zijn club-carrière spelen! Hij kwam 106 keer uit voor STVV, 101 keer voor Sunderland, 204 keer voor Liverpool en het kan zondag zijn 189e match zijn voor Club Brugge.

Scheidsrechter

Bram Van Driessche zal zondag de topper tegen Antwerp fluiten. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Romain Devillers en Ruben Wyns, vierde ref is Kevin Van Damme. De VAR van dienst is Jasper Vergoote en wordt geflankeerd door Ella De Vries en Christophe Snoeck.

Van Driessche zal voor de 23ste keer een duel van Club Brugge leiden en voor de 28ste keer eentje van Antwerp. Hij was al twee keer eerder scheidsrechter bij een duel tussen Club en Antwerp.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in