Club Academy houdt afscheidstraining

Onze Club Academy heeft een laatste afscheidstraining gehouden voor alle jeugdspelers. “Het was belangrijk om het seizoen om een mooie manier af te sluiten. Met alle veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd, zijn we daar dan ook in geslaagd”, vertelt Head of Academy Pascal De Maesschalck.

Het lukt weldegelijk om corona-proof te trainen, zo ondervond ook Pascal De Maesschalck. “We hebben de training zo aangepast dat iedereen de afstand van 1,5 meter telkens respecteerde. Vooraf hebben we ook een briefing gestuurd naar alle ouders waarin we onze werking duidelijk maakten. Elk team diende een bepaalde route te volgen om tot het trainingsveld te komen. Op die route stond ontsmettingsmateriaal om de handen te reinigen. Ook het trainingsmateriaal werd geregeld ontsmet en er waren mensen van de cleaning aanwezig om ons bij te staan.”

 

De spelers zelf werkten bovendien uitstekend mee. “Je ziet dat dit een ‘way of life’ is geworden bij iedereen. Het moeilijkste voor hen is om geen high fives of handen te geven aan elkaar, maar ze hebben zich daar heel goed aan gehouden”, benadrukt De Maesschalck.

 

Zaterdag wordt er, op dezelfde manier, een opstarttraining voorzien voor het nieuwe seizoen. Spelers worden gemeten, gewogen en er worden basistesten afgenomen. Nadien krijgen ze een voorbereidingsprogramma mee om in topvorm aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Related articles