Club begint 2021 met 1-2 zege op STVV

Club Brugge is het nieuwe jaar ingezet met een 1-2 overwinning op Sint-Truiden. Bas Dost scoorde al vroeg bij zijn debuut en kort voor de rust verdubbelde Noa Lang de Brugse voorsprong. STVV geraakte na de pauze niet verder dan de aansluitingstreffer van Buatu. Dankzij deze overwinning doet Blauw-Zwart een uitstekende zaak in het klassement.

Text: 

In vergelijking met de match tegen Eupen op tweede kerstdag onderging de Brugse basiself twee wijzigingen. Bas Dost verscheen meteen aan de aftrap en werd voorin geflankeerd door Diatta en Lang. Charles De Ketelaere schoof een rij achteruit en nam de plaats in van de geschorste Hans Vanaken. Op de linkerflank kreeg Eduard Sobol de voorkeur op Federico Ricca. Voor Stefano Denswil kwam de wedstrijd nog te vroeg. Kossounou en Mechele vormden het centrale duo achterin.

Bas Dost marcó en su debut
Bas Dost marcó en su debut

Door de nederlagen van achtervolgers Genk, Charleroi, Anderlecht en Antwerp kon Club Brugge een uitstekende zaak doen in het klassement. Blauw-Zwart eiste vanaf de openingsminuut de bal op, al kwam het eerste gevaar wel van de Kanaries: Suzuki kon net niet bij een voorzet van Durkin. Club reageerde met een voorzet van Diatta, die door Lang over doel werd getrapt. Na twaalf minuten was het wel raak: Bas Dost nam een voorzet van De Ketelaere heerlijk op de slof en liet doelman Schmidt geen kans.

Noa Lang dobló la ventaja del Brujas
Noa Lang dobló la ventaja del Brujas
Text: 

De Bruggelingen losten hun grip niet en bleven doorduwen: Schmidt pakte een lage schuiver van Diatta, een schot van Vormer werd afgeblokt, Dost kon net niet bij een voorzet van Lang en een poging van diezelfde Lang ging via een verdediger naast. De verdiende 0-2 viel tien minuten voor de rust: na een knappe aanval bediende Diatta Noa Lang en de Nederlander mikte het leer fraai in de bovenhoek. Kort voor de pauze zoefde ook een knal van Vormer nog over doel.

Na de pauze bleef Bas Dost in de kleedkamer. David Okereke was zijn vervanger. Het waren echter de Kanaries die het best begonnen aan de tweede helft. Zo kreeg Teixeira al meteen een prima kans, maar zijn kopbal ging naast. Even later kon Nazon zijn schot niet kadreren. Ondanks de twee waarschuwingen bleek Club nog niet wakker geschud: De Ridder schilderde de bal op het hoofd van Jonathan Buatu en die kopte de aansluitingstreffer binnen.

Text: 

De thuisploeg kreeg plots vleugels en kwam even later dicht bij de gelijkmaker: Duckens Nazon glipte door de buitenspelval, maar trapte de bal tegen de buitenkant van de paal. Blauw-Zwart ontsnapte aan de gelijkmaker, maar liet zelf de kans op de beslissing liggen: na een goede interceptie bediende Diatta Okereke, die de kans niet kon verzilveren. Aan de overkant redde Mignolet een schot van Durkin en kopte Suzuki het leer voorlangs.

De Ketelaere empezó en la posición de Vanaken
De Ketelaere empezó en la posición de Vanaken

Club had het lastig en dus greep Philippe Clement in. Ricca en Balanta kwamen in de plaats van Sobol en Lang, waardoor De Ketelaere opnieuw centraal in de spits ging spelen en Okereke uitweek naar de linkerflank. De Bruggelingen hielden de thuisploeg in hun greep en kregen via Okereke en De Ketelaere nog enkele kansen op een derde goal. Nazon kreeg kort voor het einde nog rood na een slag aan Kossounou, maar de score veranderde niet meer. Dankzij deze overwinning loopt Club verder uit in het klassement: het telt nu vier punten voorsprong op Genk en negen punten op Charleroi.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 30

Toeschouwers: geen – Stayen

Scheidsrechter: Bert Put

STVV: Daniel Schmidt – Jonathan Buatu, Jorge Teixeira, Pol Garcia - Chris Durkin, Facundo Colidio (46’ Duckens Nazon), Christian Brüls (81’ Ilombe Mboyo), Samuel Asamoah (46’ Mory Konaté), Steve De Ridder, Liberato Cacace – Yuma Suzuki. Coach: Peter Maes.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol (73’ Federico Ricca) – Ruud Vormer, Mats Rits, Charles De Ketelaere – Krépin Diatta (90’ Siebe Schrijvers), Bas Dost (46’ David Okereke), Noa Lang (73’ Éder Balanta). Bank: Ethan Horvath, Senne Lammens, Simon Deli, Stefano Denswil, Ignace Van der Brempt en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Mechele, De Ridder, Balanta.

Rode kaarten: 86’ Nazon.

Doelpunten: 13’ Dost (0-1), 35’ Lang (0-2), 55’ Buatu (1-2).

 

Tekst: Steven Floin

STVV-Club 10-01-2021

Related articles