Club bekert verder na 0-3 zege op Francs Borains

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Beker van België na een 0-3 zege tegen Francs Borains. Blauw-Zwart beet zich lange tijd de tanden stuk op de thuisdefensie, maar de ingevallen Percy Tau deed de match kantelen. De Zuid-Afrikaan opende twintig minuten voor tijd de score en gaf daarna ook nog twee assists voor David Okereke.

Text: 

Philippe Clement gunde heel wat spelers rust. In vergelijking met de match van zondag tegen Anderlecht behielden alleen Balanta en Vormer hun basisplaats. Odilon Kossounou en Charles De Ketelaere mochten hun officiële debuut maken voor Blauw-Zwart. Bovendien verschenen ook Horvath, Mechele, Rits, Van der Brempt, Okereke, Schrijvers en Diagne aan de aftrap. Blauw-Zwart speelde in een 3-5-2, met Van der Brempt en Okereke op de flanken en Diagne en Schrijvers in de spits.

Ignace Van der Brempt empezó en el once inicial
Ignace Van der Brempt empezó en el once inicial

Club wou vroeg scoren en trok dan ook meteen ten aanval. Na amper een minuut spelen volgde al een eerste kans, maar na een hoekschop van Vormer kopte Diagne het leer net naast. Luttele minuten later volgden twee nieuwe kansen voor Diagne: eerst redde de thuisdoelman zijn kopbal en direct daarna pareerde Vandermeulen een schot van de Senegalees. Kort daarop kon Okereke zijn poging niet kadreren. De beste kans volgde na een klein kwartier: na een knappe actie van De Ketelaere kreeg Schrijvers een vrije schietkans, maar zijn knal zoefde over de deklat.

Percy Tau cambió el rumbo del partido
Percy Tau cambió el rumbo del partido
Text: 

Francs Borains plooide massaal terug, waardoor het voor Club moeilijk was om openingen te vinden. Na twintig minuten volgde wel opnieuw een prima kans: Schrijvers pakte uit met een knappe plaatsbal, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. In het slot van de eerste helft losten de Bruggelingen hun grip, waardoor Club minder kon dreigen. Diagne werd wel nog in de tang genomen door twee verdedigers, maar scheidsrechter Geldhof zag er geen strafschop in. Op slag van rust kon ook Schrijvers doelman Vandermeulen niet verschalken.

Na de pauze kwam Percy Tau in de plaats van Mbaye Diagne. Blauw-Zwart wou zo vlug mogelijk scoren en trok met man en macht naar voren. Brandon Mechele zorgde voor de eerste dreiging, maar zijn kopbal werd net voor de doellijn weggewerkt. Even later kon Schrijvers een doorsteekpass van De Ketelaere net niet meenemen. Op het uur pakte doelman Vandermeulen een voorzet van Vormer en vloog een knal van Sobol over doel.

Text: 

Op het uur gooide Philippe Clement zijn laatste troefkaart op tafel: Hans Vanaken verving Siebe Schrijvers en de Gouden Schoen vond al meteen een gaatje in de thuisdefensie. Vormer kon het leer echter net niet binnentikken. De verlossing volgde uiteindelijk twintig minuten voor tijd: na een doorsteekpass van Vanaken stuitte Percy Tau eerst op doelman Vandermeulen, maar in de rebound kon de Zuid-Afrikaan de 0-1 toch binnentikken.

David Okereke marcó dos veces en la fase final
David Okereke marcó dos veces en la fase final

Dat doelpunt gaf Club vleugels, want plots begon het kansen te regenen. Francs Borains wist niet meer van welk hout pijlen maken en daar maakte Blauw-Zwart gretig gebruik van. David Okereke kon nog twee keer scoren, telkens op pass van Percy Tau, en bovendien werd er ook nog een doelpunt van de Nigeriaan afgekeurd. In de slotfase lieten Okereke en Vormer de kans liggen om de score nog verder op te drijven. Het bleef 0-3 en dus plaatste Club Brugge zich verdiend voor de 1/8ste finales van de Beker van België.

Croky Cup – 1/16de finale

Toeschouwers: 5.000 – Stade Robert Urbain

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Francs Borains: Maxime Vandermeulen – Corentin Cottenceau, Pierre Gevaert, Drice Chaabi, William Ebosse - Thomas Wildemeersch, Lorenzo Lai, Jean Christian Gomis, Gianni Cordaro - Hedy Chaabi (64’ Léandro Bailly), Leandro Zorbo (57’ Andrea Fileccia). Coach: Dante Brogno.

Club Brugge: Ethan Horvath – Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Éder Balanta (25’ Eduard Sobol) – Ignace Van der Brempt, Ruud Vormer, Mats Rits, Charles De Ketelaere, David Okereke – Siebe Schrijvers (59’ Hans Vanaken), Mbaye Diagne (46’ Percy Tau). Bank: Simon Mignolet, Clinton Mata, Jelle Vossen en Emmanuel Dennis.

Gele kaarten: Rits.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 71’ Tau (0-1), 77’ Okereke (0-2), 84’ Okereke (0-3).

 

Tekst: Steven Floin

Francs Borains - Club Brugge 25-09-2019

Related articles