Club best scorende team in Eerste Klasse

Club kroonde zich afgelopen zaterdag tot de Ploeg van ‘t stad door de derby tegen Cercle met 4-0 te winnen. We blikken terug op de belangrijkste facts van deze wedstrijd.

1 op 3

Wesley legt goede cijfers voor dit seizoen en dat krikt ook zijn gemiddeld aantal doelpunten bij Blauw-Zwart flink op. De afgeweken bal op Lambot was de 25ste goal van de Braziliaan voor Club in de competitie. Een cijfer dat hij haalde in 76 wedstrijden, ongeveer 1 goal per 3 matchen dus.

Alle nieuwkomers in actie

Text: 

Met Clinton Mata kwam zaterdagavond de laatste van de Brugse zomertransfers in actie voor Blauw-Zwart. De Angolese Belg was na Karlo Letica, Luan Peres, Sofyan Amrabat, Mats Rits, Arnaut Danjuma, Siebe Schrijvers en Kaveh Rezaei de 8ste debutant bij Club dit seizoen. Met jeugdproducten Loïs Openda en Brandon Baiye erbij, telt Club in deze jaargang al 10 debutanten.

Club best scorende team in Eerste Klasse
Club best scorende team in Eerste Klasse

Baas in eigen huis

Club op Jan Breydel blijft een zeer moeilijk te ontwrichten elftal. Niet alleen is Club de enige ploeg die thuis nog geen enkel punt liet liggen, ook de Brugse derby is meestal goed voor een aangename voetbalavond. In de laatste 5 thuisderby’s wist Club telkens te scoren en hield het 4 keer de nul.

Doelpuntenkermis

Club best scorende team in Eerste Klasse
Club best scorende team in Eerste Klasse
Text: 

Club won voor de tweede competitiematch op rij met 4 doelpunten verschil en scoorde dit seizoen al 27 goals, gemiddeld 3 per wedstrijd. Het heeft niet alleen de beste aanval van het land, maar ook het beste doelsaldo (+20). Slechts 2 keer in de geschiedenis scoorde Club méér in de eerste 9 speeldagen dan de 27 van dit seizoen: in het seizoen 2000-01 wist Club 34 keer raak te treffen onder Trond Sollied. In 1991-92 trof het Blauw-Zwart van Hugo Broos 28 keer.

Clean Sheet °4

Karlo Letica hield voor de tweede week op rij zijn netten schoon. De Kroaat zit zo aan 4 clean sheets in 9 competitiematchen en voert samen met Ochoa (Standard), Vukovic (Genk), Steppe (STVV) en Bolat (Antwerp) de rangschikking aan.

Related articles