Club is beste thuisploeg van Europa

Na de 4-2 tegen Moeskroen mag Club zijn statistieken en reeksen opnieuw uitbreiden. Vooral in Jan Breydel oogde Club de afgelopen maanden bijzonder sterk. We nemen er de statistieken bij na de laatste match van het jaar.

11 zeges op rij en dus 33 op 33 in Jan Breydel. Geen enkel team in Europa won zo vaak voor de winterstop, waardoor Club zich de beste thuisploeg van het continent mag noemen.

 

Nadat de winst tegen Anderlecht betekende dat Club 2 jaar ongeslagen was in eigen huis, zorgt de 41ste thuiswedstrijd in de competitie zonder nederlaag ervoor dat Blauw-Zwart nu 2 kalenderjaren op rij ongeslagen is. Zowel in 2016 als 2017 kon geen Belgische ploeg Club thuis verslaan.

 

Ook qua doelpunten is het in Jan Breydel te doen. 72 thuiswedstrijden op rij deed Club de netten trillen in de competitie, de beste reeks aller tijden.

 

Met 53 op 63 gaat Club de winterstop in. Sinds de invoering van de Play-Offs deed geen enkele ploeg ooit beter. Club verbeter zo het record van Anderlecht, dat in 2013 49 punten haalde uit zijn eerste 21 matchen.

 

Ruud Vormer trof opnieuw raak vanop de stip, zijn 4de penaltygoal van het seizoen. Met 34 goals voor Club nadert hij op de 2de Nederlander aller tijden qua goals; Robbie Rensenbrink.

 

Spits Abdoulay Diaby trof opnieuw 2 keer raak dinsdagmiddag. Hij zit nu aan 9 goals in de competitie dit seizoen, waarmee hij nadert op Rezaei en Thelin, die elk 10 goals scoorden. Diaby scoorde wel 6 van zijn 9 goals in december, waarmee hij zijn topvorm etaleerde.

 

Club speelde nu 4 keer thuis tegen Moeskroen en haalde in die 4 matchen 12 op 12. Ook vorig jaar verliep de Kerstmatch tegen Les Hurlus niet eenvoudig, toen werd met 2-1 gewonnen.

 

Anthony Limbombe slikte zijn 5de gele kaart van het seizoen en moet de uitwedstrijd op Antwerp geschorst missen. Hij miste ook al de thuiswedstrijd tegen de Antwerpenaren door een rode kaart op Oostende, en mist zo opnieuw de kans om tegen zijn broer te spelen.

Related articles