donderdag 16 december 2021 17:15

Club biedt studeerlocatie aan tijdens blokperiode

De kerstperiode betekent voor studenten ook opnieuw de blokperiode. Club Brugge geeft de studenten een duwtje in de rug door samen met de Supportersfederatie de zaal Extra Time in de noordtribune van het Jan Breydelstadion open te stellen als studeerruimte tijdens de komende kerstvakantie.

Samen studeren geeft structuur en motivatie

Traditiegetrouw voorziet Brugge Studentenstad ook deze winter verschillende locaties waar studenten op een veilige manier samen kunnen studeren. Tijdens de blokperiode maken honderden Brugse studenten gebruik van dit aanbod. Enerzijds omdat het hen structuur biedt en motiveert om in gezelschap van anderen te studeren, anderzijds omdat ze zo over een rustige studieplek kunnen beschikken in het geval dat thuis niet zo is.

Door de coronamaatregelen dienen de studenten op voldoende afstand van elkaar plaats te nemen. Hierdoor is de capaciteit op deze traditionele studeerlocaties beperkter dan vorige jaren en zijn deze momeneteel al goed gevuld. Om hieraan mee te helpen stelt Club Brugge, samen met zijn Supportersfederatie, de zaal Extra Time in de noordtribune van het Jan Breydelstadion ter beschikking aan 50 studenten om van 20 december tot en met 9 januari samen te studeren.

"Stad blijft inzetten op studeerlocaties" - Burgemeester Dirk De fauw

Burgemeester Dirk De fauw: “Ook sinds het coronavirus de samenleving in haar greep houdt, is de Stad blijven inzetten op studeerlocaties. Tijdens de lockdowns kon er bijvoorbeeld geblokt worden op locaties die normaal voor evenementen voorbehouden waren zoals de stadshallen en de MaZ. Nu zijn er minder beperkingen en daardoor zijn minder locaties gesloten. In wijkcentrum Xaverianen bijvoorbeeld kunnen nog steeds vergaderingen en workshops plaatsvinden.

Ook is de capaciteit van de reguliere studeerlocaties, zoals de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf en The Student Village, nog steeds gehalveerd omwille van de afstandsregels. Er is dus regelmatig plaatsgebrek. Dit is vooral het geval tijdens de kerstvakantie wanneer vele Brugse jongeren, die doorgaans op kot wonen, naar huis komen tijdens de feestdagen.”

"Club geeft studenten duwtje in de rug" - Schepen Studentenstad Mathijs Goderis

Dankzij de steun van derden, kan de Stad tijdens de kerstvakantie en in januari toch voldoende plaatsen ter beschikking stellen. Schepen van Jeugd en Brugge Studentenstad Mathijs Goderis: “In Provinciehuis Boeverbos kunnen studenten tijdens het weekend terecht in de personeelsrefter. De Snuffel zet haar polyvalente zaal open en de Sint-Michielsbeweging opent de Agapezaal.

Ook Club Brugge wil haar steentje bijdragen en studenten een duwtje in de rug geven tijdens de blokperiode. Van 20 december tot en met 9 januari kunnen er vijftig studenten plaatsnemen in supporterskantine Extra Time om er in alle rust te studeren.”

'We supporteren ook voor de studenten" - Head of Foundation Peter Gheysen:

Dit engagement past bij de waarden van Club Brugge als voetbalploeg. Binnen de doelstellingen van Club Brugge Foundation staat dat Club Brugge meer dan een voetbalclub wilt zijn en een stadion meer dan een gebouw. Club Brugge wil een open, toegankelijke en warme ploeg zijn die mensen samenbrengt. Stad Brugge is dan ook blij om Club Brugge aan de uitgebreide lijst met studeerlocaties te mogen toevoegen.

“Onze slagzin ‘No Sweat/No Glory’ is zeker ook van toepassing voor de studenten: na hard werken en goed studeren volgen de resultaten ongetwijfeld. We stellen samen met onze Supporters Federatie met plezier de accommodatie in de Extra Time ter beschikking als studeerlocatie, zodat we naast het supporteren voor onze Club ook de studerende jeugd kunnen aanmoedigen om te ‘Bluvn Goan’ tijdens deze blokperiode”, aldus Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge

Praktische informatie

Alle studeerlocaties, openingstijden en reservatielinks kan je terugvinden op www.bruggestudentenstad.be/studeerlocaties.

  • Openingsuren: De zaal Extra Time is dagelijks van 9u tot 19u beschikbaar als studeerlocatie van 20 december tot en met 9 januari, met uitzondering van 24 december en 31 december waar om 15u wordt afgesloten. Op 23 december, 25 december, 26 december en 1 januari is de studeerlocatie niet open.
  • Locatie: de zaal Extra Time is gelegen in de noordtribune van het Jan Breydelstadion. Parkeren kan op parking Noord 1. GPS-adres: Olympialaan 72, Sint-Andries Brugge.
  • Aantal plaatsen: Er zijn 50 plaatsen beschikbaar voor studenten in het Club Museum. Iedere student krijgt een aparte tafel en stoel ter beschikking. Reservatie via https://bruggestudentenstad.be/studeerlocaties
  • Voorzieningen: Er is Free Wifi en gratis koffie beschikbaar.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in