Club blijft best scorende ploeg in België

Club begon het seizoen goed met een 5-2 zege tegen Eupen zondag. We blikken terug op de wedstrijd in 5 facts.

VERDER OP GOEDE ELAN

Text: 

Club sloot vorig seizoen af als de ploeg die het vaakst scoorde in de Belgische competitie en begint nu ook opnieuw met een lichte voorsprong op de concurrentie dankzij de 5 goals tegen Eupen. Anderlecht en Genk scoorden elk 4 keer. Het was voor het eerst sinds de 5-0 zege tegen Westerlo in 2011 dat Blauw-Zwart het seizoen kon openen met 5 doelpunten. De grootste openingszege ooit? Die kwam er in 1986, toon KSV Waregem met 8-0 huiswaarts gestuurd werd.

Club blijft best scorende ploeg in België
Club blijft best scorende ploeg in België

HRVATSKA BOVEN

Voor het eerst in 13 seizoenen begon Club met 3 Kroaten in de basis: doelman Karlo Letica en verdedigers Ivan Tomečak en Matej Mitrović. Het laatste Kroatische drietal op een Brugs veld dateert dus van het seizoen 2005-2006 toon doelman Tomislav Butina en spits Boško Balaban regelmatig vergezeld werden door… Ivan Leko.

DERDE HATTRICK VOOR VOSSEN

Text: 

Met twee strafschoppen en direct zijn eerste veldgoal van het seizoen begon Jelle Vossen uitstekend aan zijn 4de seizoen in Brugse loondienst. Na een vierklapper tegen KV Mechelen in 2016 en een hattrick voor Genk tegen Lokeren in 2012 was het zijn derde hattrick uit zijn carrière. Met 46 goals en 14 assists in 123 officiële matchen was de Limburgse spits nu al 60 keer beslissend voor Club en is hij ook samen met Ivan Santini topschutter van de Jupiler Pro League. Daarnaast wordt Vossen ook de Clubtopschutter tegen Eupen, met 6 goals in totaal.

Club blijft best scorende ploeg in België
Club blijft best scorende ploeg in België

REEKSEN

Arnaut Danjuma en Hans Vanaken staan mogelijks aan het begin van een reeksje. Beide spelers gaven zowel tegen Standard als tegen Eupen een assist. Ook Wesley Moraes was opnieuw goed bij schot en scoorde 3 goals in de 2 laatste wedstrijden. De Braziliaan was al 30 keer beslissend voor Club (24 goals, 6 assists).

DOELPUNTENFESTIVAL

Opnieuw bleek een wedstrijd tussen Club en Eupen een aantrekkelijk schouwspel. Voor de 7de match op rij scoorde Club minstens 2 keer, thuis was dat voor de 4de keer minsten 3 goals.

Related articles