Visual menu

zaterdag 28 november 2020 22:45

Club blijft steken op 0-0 in Moeskroen

Club Brugge is op het veld van Moeskroen niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Blauw-Zwart geraakte niet op dreef en beet zich de tanden stuk op de thuisdefensie.

Philippe Clement voerde twee wijzigingen door aan het team dat onderuit ging tegen Dortmund. Simon Deli moest afhaken met een lichte blessure en werd centraal achterin vervangen door Brandon Mechele. Rechts vooraan kreeg Krépin Diatta rust. Zijn plaats werd ingenomen door David Okereke. Balanta en Krmenčík behielden allebei hun basisplaats. Eduard Sobol was coronavrij verklaard maar nog niet wedstrijdfit en dus speelde Charles De Ketelaere opnieuw als linksachter.

Éder Balanta mantuvo su titularidad
Éder Balanta mantuvo su titularidad

Moeskroen pakte woensdag zijn eerste zege van het seizoen, maar bleef desondanks laatste. Coach Simão zette een laag blok neer, waardoor Blauw-Zwart amper ruimte kreeg om te voetballen. De beste Bruggeling in de openingsfase was Balanta en die zorgde voor het eerste gevaar. Het schot van de Colombiaan werd echter afgeblokt. Op het kwartier volgde ook de eerste dreiging van de thuisploeg, maar na een counter mikte Da Costa het leer recht op Mignolet. 

Noa Lang lo intenta con un disparo
Noa Lang lo intenta con un disparo

Club had wel voortdurend balbezit, maar voetbalde te traag waardoor het amper openingen vond in de thuisdefensie. Na een prachtige pass van Lang trof Okereke het zijnet, terwijl ook pogingen van Vormer en Lang naast gingen. Rond het half uur kreeg Okereke even wat vrijheid in de zestien meter, maar zijn gekraakt schot ging voorlangs. Kort daarop werd een voorzet van Lang net voor Okereke weggewerkt. Het enige wat Moeskroen daar tegenover kon stellen, was een schot van Bakić recht op Mignolet.

Na de pauze toonden de Bruggelingen meer drang naar voren, maar de Henegouwers hielden alles potdicht. Okereke haalde goed de achterlijn, maar zijn voorzet werd afgeblokt. Even later waren pogingen van De Ketelaere en Mata hetzelfde lot beschoren. Club beet zich de tanden stuk op de organisatie van Moeskroen en dus greep Philippe Clement in: Krmenčík en de geblesseerde Okereke gingen naar de kant. Badji en Schrijvers kwamen in hun plaats.

Om meer druk te kunnen zetten, schoof Balanta een rij achteruit en gingen Mata en De Ketelaere hoger op de flank spelen. Moeskroen geraakte niet meer over de middellijn, maar de druk van Blauw-Zwart leverde te weinig kansen op. Een lage voorzet van Schrijvers werd eerst nog weggewerkt, maar twintig minuten voor tijd volgde dan toch een prima kans: na een vrije trap van Vormer ging een kopbal van Vanaken net naast. Kort daarop kon Schrijvers zijn volley niet kadreren.

En la fase final Mignolet mantuvo limpia su portería
En la fase final Mignolet mantuvo limpia su portería

In de slotfase viel ook Emmanuel Dennis nog in, maar Moeskroen uit verband spelen, lukte niet. Koffi pakte een vrije trap van Vormer, terwijl Schrijvers het leer naast de verste paal krulde. In de blessuretijd leek Gnohéré nog te profiteren van balverlies van Kossounou, maar Mignolet kon met een ultieme reflex de nul op het bord houden. Geen zege dus voor Club Brugge, dat in de stand voorbij gestoken wordt door KRC Genk.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 14

Toeschouwers: geen – Le Canonnier

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Moeskroen: Hervé Koffi – Robbe Quirynen, Matias Silvestre, Saad Agouzoul, Dimitri Mohamed - Marko Bakić, Deni Hočko, Junior Onana - Charles-Andreas Brym (59’ Imad Faraj), Nuno Da Costa (90’ Harlem Gnohéré), Béni Badibanga (67’ Capita). Coach: Jorge Simão.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Charles De Ketelaere – Ruud Vormer, Éder Balanta, Hans Vanaken – David Okereke (54’ Siebe Schrijvers), Michael Krmenčík (61’ Youssouph Badji), Noa Lang (78’ Emmanuel Dennis). Bank: Ethan Horvath, Eduard Sobol, Federico Ricca, Ignace Van der Brempt, Mats Rits en Krépin Diatta. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Capita, Mohamed, Kossounou, Balanta, Mata.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: geen

 

Tekst: Steven Floin

Moeskroen-Club Brugge 28-11-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in