dinsdag 6 februari 2018 18:30

Club Brugge – Standard: de Club Facts

Veel belangrijker dan dit worden wedstrijden niet meer. Club staat voor een loodzware opdracht: het moet met minsten 3 doelpunten verschil winnen van Standard om nog door te stoten naar de Bekerfinale. De fans gaan er alvast massaal achter staan, #PakjunderSjerpe leeft. Lees hier de Club Facts!

SCHEIDSRECHTER

Bart Vertenten werd aangeduid als ref voor deze match. Hij wordt bijgestaan door assistent-refs Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen, bijkomende assistent-refs Jonathan Lardot en Christof Dierick en vierde official Tom Dens. De 29-jarige ref moet voor de 18de keer een wedstrijd van Club Brugge in goede banen leiden. De 10 vorige thuiswedstrijd van Club met hem als ref eindigden op 8 zeges en 2 draws. 

 

Twee keer eerder floot hij een duel tussen beide clubs. In 2015 verloor Club in de competitie op Standard met 2-0, in 2016 werd het 2-2 in eigen huis tegen de Rouches.

 

Dit seizoen floot Vertenten al 3 wedstrijden van Club: de thuismatchen in de competitie tegen KAA Gent (2-1) en SV Zulte Waregem (3-2) en de bekermatch tegen Charleroi (5-1).

WEDSTRIJD

In de terugmatch van de halve finale van de Croky Cup staat Club Brugge voor de zware taak om de 4-1 nederlaag tegen Standard uit de heenmatch weg te werken. Vorige week moest Club op Sclession een zware opdoffer incasseren. Na 25 minuten keek Club al tegen een 2-0 achterstand op. Telkens was het Renaud Emond die een voorzet kon binnenwerken. Na de rust maakte de Luxemburger zelfs zijn hattrick vol voor de Rouches en zette Edmilson Junior Standard nog op een 4-0 voorsprong. Gelukkig kon nieuwkomer Matej Mitrovic, die aan de rust ingevallen was, de score milderen tot 4-1. 

 

Slechts 3 keer in de geschiedenis liep Club tegen een zwaardere nederlaag op in de Belgische beker. Genk versloeg Blauw-Zwart met 4-0 in de finale van 1998, terwijl in 1981 Club eerst eruit ging tegen Thor Waterschei met 6-2 en een jaar later tegen Anderlecht met 5-0.

 

In het verleden moest Club in de terugmatch van de halve finale van de beker 3 keer een achterstand goedmaken. Telkens lukte het Blauw-Zwart om zich alsnog te plaatsen voor de finale en om een clean sheet te houden.

 

Standard verdedigde in de terugmatch van de halve finale van de beker acht keer eerder een voorsprong. Zeven keer lukte het Standard om zich na de terugmatch te plaatsen.

 

Twee keer eerder kon Club nog een verschil van drie doelpunten uit een heenmatch kon goed maken. Telkens ging het om een wedstrijd in de UEFA Cup. 
-> 1975-76 | 2e ronde UEFA Cup | Heenmatch: Ipswich Town FC (Eng) - Club Brugge 3-0. Terugmatch: Club Brugge - Ipswich Town FC (Eng) 4-0 
-> 1987-88 | 3e ronde UEFA Cup | Heenmatch: Borussia Dortmund (Ger) - Club Brugge 3-0. Terugmatch: Club Brugge - Borussia Dortmund (Ger) 5-0 (n.v.) 

 

Club kan in de terugmatch geen beroep doen op Emmanuel Bonaventure Dennis. De Nigeriaan incasseerde op Sclessin zijn tweede gele kaart van de bekercampagne en is geschorst. Dennis moet nu behalve Danijel Milicevic ook Standard-aanvaller Renaud Emond naast zich dulden in de topschuttersstand van de Croky Cup. De drie spelers troffen allen vier keer raak in de beker. 

 

Bij Club staan Jordy Clasie, Dion Cools, Anthony Limbombe, Brandon Mechele, Marvelous Nakamba en Ruud Vormer met 1 gele kaart achter hun naam. Zijn moeten een gele kaart vermijden om de eventuele finale niet te moeten missen.

 

Bij Standard komt de Portugese spits Orlando Sá terug uit schorsing. Hij miste de heenmatch door schorsing. Voor de terugmatch zijn er geen geschorste spelers bij de Rouches

 

De heenmatch van de andere wedstrijd in de halve finale van de beker tussen KV Kortrijk en KRC Genk eindigde op een 3-2 zege voor de thuisploeg. De finale vindt plaats op zaterdag 17 of zondag 18 maart 2018.

MIJLPALEN

Dion Cools kan zijn 70ste officiële match voor Club Brugge spelen. 

 

Stefano Denswil, Abdoulay Diaby, Dion Cools en Jelle Vossen kunnen hun 10de bekermatch voor Club afwerken.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in