Club Brugge – Zulte Waregem: de Club Facts

De individuele bekroningen zijn binnen, in de competitie loopt alles vlot, maar in de Beker heeft Club nog niets in handen. Woensdag komt Zulte Waregem voor de eerste van 2 duels die uit zullen maken wie naar de Heizel mag in maart. Lees hieronder de Club Facts.

EERSTE NA-OORLOGSE COMEBACK

Er werd al heel wat geschreven over de winst van Club in Anderlecht. De derde op rij, maar ook de 7de ongeslagen match tegen de Brusselaars op rij. Nog indrukwekkender was dat Club voor het eerst sinds WOII een achterstand kon ombuigen in een zege in Brussel.

 

Hans Vanaken is door zijn brace nog een beetje meer #GoudenHans. De Limburger is topschutter bij Club, tweede in de algemene stand. Hij schuift ook op naar de twaalfde plaats in de ranking van Clubgoals sinds de promotie in 1959, en de derde plaats in de ranking van Clubgoals tegen Anderlecht met 6 stuks. In totaal scoorde hij zelfs al 9 keer tegen de Brusselaars.

 

Ruud Vormer en Loïs Openda, die zijn 50ste match voor Club kan spelen, hebben in de beker een gele kaart achter hun naam staan. Bij een volgende gele kaart zouden zij de terugmatch geschorst moeten missen.

 

Bij Zulte Waregem mist Cyle Larin de heenmatch door schorsing. Hij pakte in de kwartfinale zijn 2e gele kaart in de bekercampagne. Daarnaast zouden Henrik Björdal, Marco Bürki, Olivier Deschacht, Damien Marcq en Gideon Mensah bij een gele kaart in de terugmatch geschorst ontbreken.

DE ENIGE THUISMATCH IN DEZE BEKERCAMPAGNE

Wie nog geen tickets heeft voor deze thuismatch in de Beker, moet zich haasten, want woensdag staat de enige Brugse thuismatch in deze campagne gepland. Na zeges op Francs Borains (0-3), KV Oostende (2-4 n.p.) en Anderlecht (0-2) staat nu Zulte Waregem te wachten. De fusieploeg klopte KFC Duffel (4-2), STVV (3-0) en Charleroi (2-0) om nu zijn enige uitmatch in deze Bekercampagne te spelen. Een eventuele finale wordt op neutraal terrein op de Heizel gespeeld.

 

In 57 deelnames bereikte Club 21 keer de halve finale, waarvan het 17 keer kon doorstoten naar de finale. Voor Essevee is het de 4de halve finale, maar het kon zich telkens plaatsen voor de finale in het verleden. Zowel Standard in 2006, Gent in 2014 als Eupen in 2017 gingen voor de bijl.

 

Twee keer eerder stonden beide teams tegenover mekaar in de Belgische cup, telkens in het Regenboogstadion. In 2005 kon promovendus Zulte Waregem stunten in de 1/16e finale van de beker door Club uit te schakelen. Nathan D’Haemers en Frédéric Dupré zette de thuisploeg op een dubbele voorsprong, de eerredder van Manasseh Ishiaku kwam te laat. In 2017 was Club de winnaar in het bekertreffen (2-3). Een snelle openingsgoal van Jelle Vossen werd uitgewist door Davy De fauw (penalty) en Aaron Leya Iseka. Maar ook Club kon terugvechten. Emmanuel Dennis bracht de stand in evenwicht en kon in de verlengingen het beslissende 3e Brugse doelpunt scoren.

 

Enkel rekening houdend met matchen vanaf de 1/16e finale, zijn Zulte Waregem-spelers Omar Govea en Gianni Bruno topschutter in de Belgische beker (3 goals), samen met Aleksandar Boljevic (Standard) en Dieumerci Mbokani (Antwerp).

 

In de reguliere competitie boekte Essevee nu 3 nederlagen op rij. Afgelopen weekend ging het thuis met 0-3 onderuit tegen KRC Genk. In de stand staat het nu 8e met 31 punten.

DE SCHEIDSRECHTERS: WESLEY ALEN

Wesley Alen is aangeduid als ref voor dit bekerduel. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Romain Devillers en vierde official Christof Dierick. Ook in deze ronde kan de ref beroep doen op de VAR. Lothar D’Hondt moet de TV-schermen in de gaten houden, samen met Lennert Becquet en Roel Bensch.

 

Het is nog maar de tweede match van Club die door de 29-jarige ref geleid wordt. Eerder dit seizoen floot hij al de competitiematch tegen Excel Moeskroen (1-0).

Related articles