Club Brugge: Antwerp FC: de Club Facts

De laatste. Zondag ontvangt Club Antwerp op speeldag 10 van de Play-Offs. Blauw-Zwart wil een mooi seizoen ook op de juiste manier afsluiten, maar weet dat Antwerp nog komt strijden om de derde plaats.

HET CIJFER: 4

Club kon – ondanks een goal van Openda – niet tot een goedgekeurd doelpunt komen in Luik. Het was nog maar de 4de keer dit seizoen dat Club niet tot scoren kwam. Eerder lukte dat in de reguliere competitie niet op Kortrijk en thuis tegen Charleroi, in de Play-Offs lukte het op Antwerp niet.

DE SCHEIDSRECHTER

De ref voor de wedstrijden van PO1 zijn nog niet bekend. Als VAR werd Alexandre Boucaut aangeduid. 

DE SPELERS

Brandon Mechele speelde afgelopen donderdag zijn 200e officiële match voor Club. De Bredenaar speelde 148 competitiematchen, 15 beker-wedstrijden, 1 Supercup-match en 36 Europese duels. Helaas zit zijn seizoen er op, want hij liep op Sclessin tegen zijn 3e gele kaart van de Play-Offs. 

 

Dit is de 175e officiële wedstrijd uit de carrière van Ivan Leko. Hij was 32 keer coach van Oud-Heverlee Leuven, 44 keer keer van STVV en zondag is het zijn 99e wedstrijd als coach van Club. 

 

Wesley kan zijn 130e wedstrijd voor Club Brugge spelen. 

 

Voor Saulo Decarli en Arnaut Danjuma kan het de 25e wedstrijd worden. 

 

Clinton Mata en Sofyan Amrabat kunnen hun 25e competitiewedstrijd spelen voor Club. Loïs Openda kan zijn 20e aantreden maken bij Club in de competitie. 

 

Hans Vanaken kan zijn 230e wedstrijd in Eerste Klasse spelen. Hij kwam al 76 keer uit voor Sporting Lokeren en 153 keer voor Club. 

DE WEDSTRIJD

De vijftigste en laatste wedstrijd van het seizoen is de thuismatch tegen Royal Antwerp. De heenmatch op de 5e speeldag van PO1 eindigde op een scoreloos gelijkspel. Het was het eerst duel tussen PO1-debutant Antwerp en PO1-ervaringsdeskundigde Club Brugge. 

 

In de reguliere competitie behaalde Club een 4 op 6 tegen the Great Old. Dit is de 156e confrontatie tussen beide teams in Eerste Klasse. De 77 vorige thuisduels van Club tegen Antwerp eindigden op 44 zeges (laatste keer 5-1 op 23/12/2018), 16 draws (laatste keer 0-0 op 24/10/1993) en 17 nederlagen (laatste keer 0-2 op 05/11/1989). 

 

Club won de voorbije 10 thuiswedstrijden op rij tegen Antwerp. Het is thuis al 14 wedstrijden ongeslagen tegen Stamnummer 1. 

 

Club kan de 3e ploeg zijn die thuis zonder puntenverlies blijft in Play-Off 1. Eerder lukte dit enkel Standard (2010-11) en Anderlecht (2015-16). Ook kersvers kampioen Genk kan hierin slagen als het Standard thuis klopt. 

 

Als Blauw-Zwart zondag de maat kan nemen van Antwerp, evenaart het met 22 op 30 zijn hoogste puntentotaal ooit in Play-Off 1. In het seizoen 2015-2016 slaagde het hier al eens in. 

DE TEGENSTANDER

Coach Laszlo Bölöni en zijn troepen zullen ongetwijfeld met grote voldoening terugkijken op het afgelopen seizoen. In hun 2e seizoen na de promotie in 2017 konden ze al direct kwalificatie voor Play-Off 1 bewerkstelligen. 

 

Antwerp maakte een onverhoopt goede start van PO1 met een 13 op 18. Het stak daarmee Standard Luik voorbij op de derde plek. In de voorbije 3 wedstrijden lijkt het slopende seizoen zijn tol te eisen. Het kwam tegen KRC Genk (4-0), Anderlecht (1-1) en AA Gent (1-2) niet verder dan een 1 op 9. 

 

Op de laatste speeldag strijden Standard en Antwerp om de 3e plaats, die recht geeft op een plek voor de 3e UEL-voorronde. De vierde in de eindstand wacht nog een confrontatie met de PO2-winnaar voor het laatste Europese ticket. 

 

Topschutters bij de Great Old zijn Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov. Zij deden de netten beide al 10 keer trillen. De Congolese spits is met 7 assists ook de assistkoning van Royal Antwerp FC. 

 

Jelle Van Damme zal niet in actie komen op Jan Breydel. Hij is geel geschorst. 

Related articles