Club Brugge Foundation bekroond met Pro League+ label 2019

Club Brugge ontving deze week het Pro League+ label. Dit label wordt toegekend aan de Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en activiteiten. Club ontving dit label al voor het derde jaar op rij.

De belangrijkste maatschappelijke doelstelling van de Pro League is om haar clubs een rol te laten opnemen als tot geloofwaardige sociale actor met duurzame, structurele partnerschappen en projecten. De evaluatie van het sociale beleid van de clubs gebeurt door een jury, op basis van de ingediende beleidsplannen, de kwaliteit van de partnerschappen, acties en projecten en de medewerking aan gemeenschappelijke acties. 17 van de 24 clubs behaalden het Pro League+ label 2019.

"Vanuit No Heart No Glory gebruiken we de kracht van Club Brugge"

Text: 

Voor de werking van onze Foundation is het reeds het 3de jaar op rij dat het deze erkenning van kwaliteitsvolle werking mocht ontvangen. Head of Foundation, Peter Gheysen was dan ook bijzonder opgetogen: “Vanuit onze slagzin ‘No Heart No Glory’ zijn we er met de ganse Clubfamilie van overtuigd dat we naast passie, engagement en inzet ook een open hart moeten hebben voor elkaar. Dit is dan ook een onderdeel van ons uniek Club-DNA. Met de verschillende maatschappelijk projecten en sociale acties die we met onze Foundationwerking jaarlijks uitvoeren zetten we de grote impact en kracht die Club Brugge heeft in om een meerwaarde betekenen voor vele mensen in de samenleving. Deze erkenning is dan ook een bekroning voor het vele en harde werk van alle medewerkers, projectpartners en de meer dan 120 vrijwilligers die samen met ons met passie dagelijks deze warme boodschap van No Heart No Glory uitdragen.”

Club Brugge Foundation bekroond met Pro League+ label 2019
Club Brugge Foundation bekroond met Pro League+ label 2019

Pro League ondersteunt ook financieel

Op basis van de kwaliteit van hun maatschappelijk beleid reikt de Pro League niet alleen het label uit. Clubs ontvingen het voorbije jaar ook financiële middelen om hun sociale werking uit te bouwen. De 17 geselecteerde clubs ontvingen samen 100.000 euro in 2019.  

Aan de hand van deze drie pijlers; begeleiding op maat, financiële ondersteuning en criteria die kwaliteit nastreven, zet de Pro League verder in op de professionalisering en versterking van het sociale beleid van haar clubs. 

Ontdek alle projecten en initiatieven van onze Club Brugge Foundation op www.clubbrugge.be/foundation

Related articles