Club Brugge Legends ongeslagen op internationaal wandelvoetbal tornooi

De Club Brugge Legends, de wandelvoetbalploeg van Club Brugge Foundation, namen van 18 tot en met 20 september deel aan het ‘European Legends Walking Football Festival’. Samen met 20 andere wandelvoetbalteams van 55-plussers uit gans Europa gaven ze het beste van zichzelf in het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem, Nederland. Onder meer Tottenham Hotspur, Benfica, PSV, Feyenoord en Wolfsburg behoorden tot het deelnemersveld. Het Brugse team bekroonde op de slotdag hun fantastisch tornooi door de B-poule als winnaar af te sluiten en een mooie 8ste plaats binnen te halen. In 10 wedstrijden werd er geen enkele wedstrijd verloren en incasseerden de Club Brugge Legends amper 2 doelpunten. Knappe prestatie!

Wandelvoetbal bij Club Brugge Foundation

Text: 

“Club Brugge Legends” is één van de vele projecten van Club Brugge Foundation, Clubs communitywerking. Met deze aangepaste voetbalploeg kunnen 55-plussers actief sporten in ploegverband, werken aan hun fysieke capaciteiten, maar vooral ook in groep samen spelen en nieuwe mensen leren kennen. In deze vorm van voetbalen zijn lopen, het maken van slidings en hoge ballen spelen verboden. Dit alles om blessures bij de doelgroep van 55-plussers te voorkomen en het voetbalspel toegankelijk te maken voor hen.

Deze spelvorm is inmiddels zo populair in Engeland en Nederland dat het in heel Europa overgenomen is, ook in Brugge. Sinds begin 2016 trainde Club Brugge Foundation reeds 4 teams in samenwerking met OKRA, S-Sport, Dienstencentrum Brugge en Sportdienst Torhout. In totaal goed voor meer dan 100 wandelvoetballers.

Club Brugge Legends ongeslagen op internationaal wandelvoetbal tornooi
Club Brugge Legends ongeslagen op internationaal wandelvoetbal tornooi

“Naar elkaar gegroeid tot een hecht team”

Text: 

Foundation Medewerker Joris Jacobus begeleide de afgelopen 3 dagen het team tijdens het tornooi. “Ons team bestaat uit tien spelers en 1 vrijwillige coach. Allemaal 55-plussers die de liefde voor het voetbalspel delen. Afgelopen maanden hebben ze samen hard getraind en toegeleefd naar hun eerste internationale tornooi. Dat ze de blauwzwarte kleuren van Club Brugge mogen vertegenwoordigen zorgt uiteraard voor een extra toets magie. Door samen te voetballen zijn ze naar elkaar toegegroeid tot een (h)echt team.” aldus Jacobus.

“Een jongensdroom die uitkomt”

Text: 

Voor de deelnemers was deelname aan het tornooi ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten. “Als klein jongetje was het altijd mijn droom om voor Club Brugge te spelen. In 1965 was ik bijna aangesloten bij de jeugd van Club, maar van mijn ouders moest ik mee helpen op de boerderij. Ik had nooit gedacht dat deze droom op mijn leeftijd nog in vervulling zou komen. Wat we de afgelopen 3 dagen, en bij uitbreiding de ganse periode in aanloop naar dit tornooi, mochten meemaken staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift.” aldus Paul, 64 jaar & Brugse topschutter op het tornooi met 11 doelpunten.

 

“Door samen te spelen en trainen heb ik nieuwe vrienden voor het leven gemaakt. Het was een fantastische ervaring om samen met hen in het blauwzwarte shirt al die andere Europese topclubs te mogen bekampen.”

Club Brugge Legends ongeslagen op internationaal wandelvoetbal tornooi
Club Brugge Legends ongeslagen op internationaal wandelvoetbal tornooi

Ook interesse om deel te nemen?

Text: 

De getrainde wandelvoetballers hebben de microbe volledig te pakken en blijven nu verder trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Vanaf begin 2018 start Club Brugge Foundation met een nieuwe lessenreeks van 20 weken waar iedere 55-plusser. Hou zeker onze website in het oog.

European Legends Walking Football Festival

Text: 

Het ‘European Legends Walking Football Festival’ maakt deel uit van het ‘European Legends’ programma waarbinnen 13 Europese topclubs de afgelopen 2 seizoenen mee aan de slag gingen om de wandelvoetbalsport in de regio te promoten. Het driedaags internationaal tornooi was het hoogtepunt van de voorbije 2 jaar.

26 oktober - Nationaal ‘Walking Football Festival’ Brugge

Text: 

Op donderdag 26 oktober organiseert Club Brugge Foundation zijn eerste ‘Walking Football Festival” in Brugge. Met dit evenement wil Club Brugge Foundation andere organisaties inspireren en informeren over de wandelvoetbalsport en hen helpen bij de opstart of uitbouw van een eigen wandelvoetbalteam. Dit wandelvoetbal-event is toegankelijk voor sportclubs, seniorenorganisaties, sportdiensten,…

 

In de ochtendsessie (9u45 - 13u) is er een presentatie over wandelvoetbal, gevolgd door een rondleiding in het Jan Breydelstadion.

 

In de namiddag (13u - 17u) kunnen wandelvoetbalteams elkaar bekampen op ons wandelvoetbaltornooi in Garrincha (indoor / kunstgras / 5 tegen 5).

Dit evenement is volledig gratis, inschrijven voor de ochtendsessie kan via onderstaand formulier. Als u een team wenst in te schrijven voor het wandelvoetbaltornooi in de middag, kunt u een bericht sturen naar dit e-mailadres: joris.jacobus@clubbrugge.be

 

 

 

 

 

 

Related articles