vrijdag 27 oktober 2017 17:30

Club Brugge Legends winnen eerste Walking Football Festival

Op donderdag 26 oktober 2017 verzamelden een tachtigtal mensen voor het eerste Walking Football Festival georganiseerd door Club Brugge Foundation. Dit gebeurde in samenwerking met het “European Football Development Network”, een koepelorganisatie voor professionele voetbalteams en hun community-werking.

Het Walking Football Festival bestond uit 2 delen: een wandelvoetbalseminarie in de voormiddag gevolgd door een wandelvoetbaltornooi in de namiddag. Club Brugge wil op die manier de sport wandelvoetbal promoten en 55-plussers aanzetten tot een actievere levensstijl.

Wandelvoetbalseminarie in het Jan Breydelstadion

In de voormiddag kregen de deelnemers een presentatie over wandelvoetbal in de Proximus-lounge van het Jan Breydelstadion. Tijdens de presentatie werd een coachhandleiding wandelvoetbal voorgesteld met meer dan 70 uitgewerkte oefeningen.

 

De deelnemers konden ook hun mening kwijt over wandelvoetbal in een interactieve brainstormsessie.

 

Om de voormiddag af te sluiten, ging Voetbal Vlaanderen dieper in op de toekomst van de relatief nieuwe sport.

Club Brugge Legends winnen wandelvoetbaltornooi in Garrincha

In de namiddag vond het wandelvoetbaltornooi plaats op de indoorpleintjes van Garrincha in Assebroek. Twaalf Belgische teams waaronder ook eerste klasseploegen AA Gent en KV Kortrijk en 1 team uit Nederland, streden voor de overwinning. Ook het wandelvoetbalteam van Club Brugge, ‘de Club Brugge Legends’ namen deel aan het tornooi.

 

Om 16 uur namen de Club Brugge Legends het als thuisteam op in de finale tegen K.V.V.E. Massemen. Dolores David, schepen van Sport in Brugge nam de aftrap. Het werd een bloedstollende finale waarbij de Club Brugge Legends via shoot-outs aan het langste einde trokken. Een prachtige afsluiter van de eerste editie van het Walking Football Festival!

Nieuw wandelvoetbalseizoen begin 2018

Vanaf begin 2018 zal Club Brugge Foundation een lessenreeks van 20 weken voorzien voor alle 55-plussers die interesse hebben om de sport te beoefenen. Meer informatie zal zeker nog volgen op onze website!

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in