Visual menu

zaterdag 18 september 2021 22:45

Club Brugge pakt in extremis de volle buit in Charleroi na goal De Ketelaere!

Na de topprestatie tegen PSG moest Club Brugge op de 8e speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij Charleroi. Altijd een moeilijke verplaatsing voor Club en dat bleek ook wel. Mignolet behoedde de Bruggelingen meermaals van een achterstand, maar in blessuretijd sloeg Club toch keihard toe. Na een vloeiende aanval over Vanaken en Van der Brempt kon De Ketelaere toch het winnende doelpunt maken. Blauw-Zwart blijft zo aan kop van de rangschikking!

In vergelijking met de sterke prestatie tegen PSG, gaf coach Philippe Clement enkele spelers rust voor de confrontatie tegen Charleroi. Brandon Mechele kreeg opnieuw zijn kans in de basis ten voordele van Stanley Nsoki. Op het middenveld bleef Mats Rits het vertrouwen krijgen. Hij bevolkte samen met Hans Vanaken en Charles De Ketelaere het Brugse middenveld. Daarnaast mocht Faitout Maouassa zich voor het eerst vanaf de start bewijzen. Ander opvallend gegeven is het feit dat Noa Lang ook even mocht rusten. Zo startte Wesley Moraes voor het eerst in de basis. Welcome back, Wesley!

Wesley startte voor het eerst in de basis. Welcome back!
Wesley startte voor het eerst in de basis. Welcome back!

Het wedstrijdbegin werd gekenmerkt door twee ploegen die veel tempo maakten. Charleroi zorgde voor de eerste dreiging via Zaroury. Vanuit een scherpe hoek trapte hij op doel, maar Mignolet bokste de bal makkelijk weg. Enkele minuten later lag het spel even stil nadat een vuurpijl op het veld was beland. Dit valt uiteraard niet goed te keuren, maar beide coaches maakten van de pauze gebruik om de troepen wat te herschikken. Kort na de onderbreking toch even dreiging van Blauw-Zwart: Mata bracht de bal goed voor doel en daar dook Wesley op. Zijn kopbal ging jammer genoeg naast het doel.

De Ketelaere werd vaak gezocht bij Club.
De Ketelaere werd vaak gezocht bij Club.

Bij Club Brugge was het wederom De Ketelaere die de bedrijvigste man was. Zijn versnellingen deden het alarm bij de verdediging van Charleroi meermaals afgaan, maar vooralsnog zonder verder succes. Aan de overkant kwam het grootste gevaar steeds van Nicholson. Hij werd in het straatje gestuurd door Morioka, maar Mignolet had een heel knappe save in huis om de achterstand te voorkomen. Daarna opnieuw het woord aan Club: een hoekschop van Maouassa werd door Hendry naar de hoek gekopt, maar Koffi tikte de bal naast de paal. Geen goals dus in de eerste helft!

Om de tweede helft aan te vatten, voerde coach Clement één wijziging door: Maouassa mocht in de kleedkamer blijven en Lang maakte zijn opwachting. Aanvankelijk zorgde dit echter niet meteen voor beterschap, want het was Charleroi dat het best uit de kleedkamer kwam. Kayembe probeerde het met rechts, maar trapte over en naast doel. Even later een afgeblokt schot van Nicholson en in de herneming Zorgane met een voorzet-schot waarbij Tchatchoua net niet bij kon. Kort daarna toch eens Club, maar het schot van De Ketelaere vormde geen probleem voor Koffi. In dezelfde minuut had Mignolet wel een supersave in huis op een kopbal van Nicholson. Hij duwde de bal tegen de lat en voorkwam zo nogmaals de achterstand voor Blauw-Zwart.

Hierna was er een rustmoment in de wedstrijd waarbij er geen kans vielen te noteren. Vanaf minuut 70 begon Club Brugge toch weer wat voor dreiging te zorgen via Vanaken en De Ketelaere. Telkens was het De Ketelaere met de goede voorzet. De eerste keer kopte Vanaken naast doel, de tweede keer kon hij net niet bij de bal. Toch bleef het ook opletten voor Charleroi. Morioka zette zich achter de bal voor een vrije trap, maar Mignolet was deze avond absoluut van plan om zijn netten schoon te houden. Hij tikte de bal naast de paal.

Mignolet hield zijn netten schoon.
Mignolet hield zijn netten schoon.

Het venijn van de wedstrijd zat hem echter volledig in de staart. De refs besloten om maar liefst 7 minuten extra tijd toe te staan (mede door de blessure van Nicholson) en daar kon Blauw-Zwart uiteindelijk van profiteren. In minuut 92 kwam de bal bij Vanaken en die stak hem perfect voor de lopende Van der Brempt. Die laatste zet de bal perfect voor doel en daar komt De Ketelaere ingegleden om de bal in het doel te verwerken. Zo pakt Club in extremis nog de drie punten op Mambourg en blijft het aan de leiding in de Jupiler Pro League. Winst tegen Oostende, topprestatie tegen PSG en in extremis drie punten tegen Charleroi...perfecte week voor Club!

Jupiler Pro League – Speeldag 8
Toeschouwers: 8.554 – Stade du Pays de Charleroi
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Charleroi: Hervé Koffi – Jules Van Cleemput, Stefan Knezevic,  Stelios Andreou, Joris Kayembe – Adem Zorgane, Marco Ilaimaharitra (74’ Fall), Ryota Morioka, Jackson Tchatchoua (74’ Zedadka) – Shamar Nicholson (59’ Bedia), Anass Zaroury.
Bank: Didier Desprez, Martin Wasinski, Loïc Bessile, Karim Zedadka, Mamadou Fall, Amine Benchaib, Chris Bedia.
Coach: Edward Still.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Brandon Mechele, Eduard Sobol – Mats Rits, Hans Vanaken (c), Charles De Ketelaere – Faitout Maouassa (45’ Lang), Wesley Moraes (56’ Balanta), Kamal Sowah (76’ Van der Brempt).
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Stanley Nsoki, Federico Ricca, Éder Balanta, Ignace Van der Brempt, Tibo Persyn, Bas Dost, Noa Lang, Owen Otasowie.
Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: De Ketelaere, Kayembe, Balanta
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 92’ De Ketelaere (0-1)

Tekst: Tom Mannens

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in