Club Brugge trapt project Sportief Scoort! op gang samen met jongeren Zeepreventorium

Gisteren stond de Kick-off op het programma van het project ‘Sportief Scoort!’. Club Brugge was te gast in het Zeepreventorium in De Haan en ging samen met de patiënten de uitdaging aan om een actieve en gezonde levensstijl op te nemen.

Sportieve namiddag in Zeepreventorium

Het Zeepreventorium in De Haan is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor jongeren tot 18 jaar. Naast obesitaspatiënten zijn er ook jongeren met complexe medische aandoeningen. Met het project ‘Sportief Scoort’ draagt Club Brugge Foundation haar steentje bij om de patiënten extra te motiveren om voldoende te bewegen.

 

Club Brugge stuurde een grote delegatie spelers naar De Haan om er samen een onvergetelijke namiddag van te maken. Naast een tiental A-kern spelers waren ook de beloften met coach Rik De Mil en T3 Dirk Laleman, de Voetbalkraks (kinderen met autisme en gedragsproblemen) en de vrouwenploeg van Club Brugge onder leiding van coördiantor Evie Beyers en visie-coach Leo Van der Elst van de partij.

'Enorme motivatie voor de jongeren'

Club Brugge kreeg een warm ontvangst door de jongeren met een leuke dans-act in de sportzaal. Lien Sercu, medewerkster van het Zeepreventorium was vol lof over de komst van Club Brugge. “Het is fantastisch om te zien hoe Club Brugge zich elk jaar opnieuw engageert om onze jongeren aan te moedigen om meer te bewegen. Het is voor hen een enorme motivatie om door te zetten. Ze kijken enorm op naar de spelers van Club Brugge.”

 

Alle deelnemers maakten na de voetbaltraining nog een korte strandwandeling om de dag af te sluiten. Nadien kon iedereen zich opwarmen met een warme chocolademelk in het Zeepreventorium.

 

Hier alle foto's van de sportieve namiddag: https://www.flickr.com/photos/clubbrugge/albums/72157678157077798

 

Related articles