vrijdag 2 december 2022 15:15

Club Brugge verliest met 1-0 tegen Lille OSC

Voor hun tweede oefenpartij tijdens de WK-break trok Blauw-Zwart de grens over om het op te nemen tegen de Franse eersteklasser Lille OSC. In de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong na een foutje in de Brugse defensie. In de tweede helft had Club enkele goede mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Club verliest dus met 1-0 van Lille.

Na de ruime zege in de eerste oefenpartij tegen Westkapelle startte coach Hoefkens tegen Lille met zijn sterkst mogelijke elftal qua beschikbare spelers. In doel stond Lammens met daarvoor Mata, Mechele, Boyata en Sobol. Het middenveld bestond uit Mbamba, Nielsen en Onyedika en voorin zagen we drie youngsters met Sandra, Talbi en Homma.

De partij begon vrij evenwichtig met veel intensiteit, maar weinig kansen. De uitgespeelde mogelijkheden waren wel vooral voor de thuisploeg, maar Lammens stond alert te keepen. Rond het halfuur speelde Mechele de bal iets te kort achteruit voor Lammens. Die kon de bal wel nog wegtrappen, maar tegen de opzittende Bamba. Op die manier kon de spits van Lille het leer uiteindelijk makkelijk in een leeg doel leggen. Lille op voorsprong en met 1-0 gingen we ook rusten.

Bij de pauze zagen we de eerste drie wissels bij Club: Sabbe, Audoor en Balanta kwamen op het veld voor respectievelijk Mata, Nielsen en Onyedika. De eerste 10 minuten van de tweede helft waren opnieuw wat evenwichtig, maar daarna nam Blauw-Zwart wel meer de wedstrijd in handen. Dit resulteerde ook in goede mogelijkheden. Het was vooral Homma die zich hierbij liet opmerken. Twee keer kort na elkaar kreeg hij de bal echter niet in doel. Ook Sandra had nog een goede schietkans, maar kon ook de netten niet doen trillen.

Naar het einde toe werden nog verschillende wissels doorgevoerd waardoor Club uiteindelijk met een zeer jong elftal op het plein stond. Aan de score veranderde er niets meer. Op basis van de tweede helft had een gelijkspel zeker verdiend geweest, maar Blauw-Zwart verliest dus met het kleinste verschil van Lille. (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in