Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk

Vanavond stond de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie op het programma voor Club Brugge. Thyssen Robbe was voor deze wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk onze Club Kids-reporter

De Club Kids reporter

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Robbe met onze Trainer Ivan Leko
Text: 

Zoals je reeds in de intro kon lezen is Robbe Thyssen onze Club Kids reporter voor deze wedstrijd.
Robbe is 10 jaar oud en is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Stekene.
Daar woont hij al heel zijn leven samen met zijn ouders en jongere zus Hasse.
Zoals zoveel Club Kids-reporters speelt Robbe ook zelf voetbal. Dit doet hij bij Stekene waar hij als centrale verdediger zijn ploeg aan de overwinning probeer mee te helpen wanneer ze eens een wedstrijdje spelen.

Daarnaast speelt Robbe ook graag voetbal met zijn vrienden en most het slecht weer zijn, dan trekt hij zich terug op zijn Playstation waar hij, hoe kan het ook anders, FIFA speelt.
Brandon Mechele is zijn grote favoriet bij Club Brugge.
Het treft enorm dat Robbe vanavond de reporter is, want zijn grote doel is om later sportcommentator te worden op TV.

Het verslag van Robbe kan je hieronder terug vinden.

Het woordje vooraf

Doordat het de laatste wedstrijd was in de reguliere competitie stond deze volledig in het teken van de #ThanksFans actie, waarmee Club zijn ongelofelijke twaalfde man wil bedanken.

Met de Kerels (bijnaam van KV Kortrijk) op bezoek zou Club zijn twaalfde man wel eens hard nodig kunnen hebben.
Het was wel al enkele jaren geleden dat Kortrijk nog eens een puntje kon rapen op het veld van Club, maar na een heel zwakke seizoenstart knokten ze zich naar een voorlopige zesde plaats door 25 punten te behalen uit de laatste 13 wedstrijden.
 

Bij Club Brugge liep het de laatste tijd heel wat minder goed.
Club kon al zes wedstrijden op rij niet meer winnen en slikte in de laatste zeven competitiewedstrijden maar liefst 15 tegendoelpunten.
Het werd dus tijd om zich te herpakken want Blauw-Zwart wil verder bouwen aan twee geweldige thuisreeksen in de competitie: het kan voor de 45ste keer ongeslagen blijven en voor de 76ste keer op rij scoren op eigen terrein.

Ploegopstelling Club Brugge

Text: 

Ivan Leko kan opnieuw rekenen op Marvelous Nakamba die terugkeert uit schorsing en Alexander Scholz die vorig weekend licht geblesseerd ontbrak. Jelle Vossen, Benoît Poulain en Saulo Decarli revalideren volop en zijn nog niet inzetbaar. Abdoulay Diaby, Ruud Vormer en Emmanuel Dennis missen bij een gele kaart de verplaatsing naar Sint-Truiden. Abdou Diaby kan zijn 100ste officiële match voor Club spelen!

Dit waren de elf die aan de wedstrijd mochten starten:
32. Kenneth Vermeer; 6. Jorfy Clasie; 7. Wesley Moraes; 10. Abdul Diab; 15. Matej Mitrovic; 17. Anthony Limbombe; 20. Hans vanaken; 21. Dion Cools; 24. Stefano Denswil; 25. Ruud Vormer; 44. Brandon Mechele

Op de bank zaten:
1. Vladimir Gaboulov; 2. Alexander Scholz; 8. Lior Refaelov; 14. Ivan Tomečak; 30. Marvelous Nakamba; 42. Emmanuel Dennis; 96. Ahmed Touba

Bron: Photonews
Deze keer een speciale ploegfoto

Ploegopstelling Racing Genk

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
KVK-Coach Glen De Boeck
Text: 

Bij KV Kortrijk stelde coach Glen De Boeck volgende ploeg op:
28. Thomas Kaminski; 3. Yevhen Makarenko; 4. Gary Kagelmaecher; 8. Abdul Ajagun; 10. Thanasis Papazoglou; 11. Jovan Stojanovic; 12. Erik Palmer Brown; 14. Hannes Van Der Bruggen; 15. Christophe Lepoint; 24. Yousef Attal; 30. Kristof D’haene

Op de bank zaten:
1. Sébastien Buzzese; 7. Stijn De Smet; 9. Teddy Chevalier; 17. Medjon Hoxha; 19. Tyron Ivanof; 23. Bryan Verboom; 31. Anthony Van Loo

 

Eerste helft

Text: 

KV Kortrijk won de toss en koos ervoor om meteen van kant te wisselen.
Daardoor moest Club reeds in de eerste helft naar zijn eigen spionkop toe spelen en bij kon het Brugse publiek na de eerste minuten al een eerste keer juichen toen Wesley en Vormer voor de eerste dreiging kon zorgen, maar ze konden niet op doel besluiten.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Ruud Vormer bij één van zijn doelpogingen
Text: 

Club was heel goed aan de wedstrijd begonnen en bleef voluit voor de aanval kiezen.  Zo konden Diaby, Vormer en tot tweemaal toe Vanaken op doel besluiten. Hun pogingen waren echter niet van die aard om het de Kortrijkse doelman lastig te maken.
Na een kleine tien minuten spelen kon ook Kortrijk eens dreigen op een counter, maar de Brugse verdediging stond attent te verdedigen.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Hans Vanaken in een stevig duel
Text: 

Club nam na een klein kwartier spelen wat gas terug, en dit zorgde er meteen voor dat het tempo uit de wedstrijd verdween.
We moesten tot minuut 27 wachten vooraleer er nog eens een kans te noteren viel. Denswil zette zijn voet tegen de bal op een hoekschop van Vormer. Kaminski moest zich reppen, maar kwam nog net op tijd om de bal op de lijn tegen te houden.

Niet veel later Palmer Brown afgehouden door Vormer en stoot hij op Kaminski. Hij duwde de bal daarna tot bij Wesley die onbegrijpelijk van dichtbij naast schoot. Wat een misser!

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Wesley gaat neer in een duel
Text: 

En Club bleef maar met de kansen morsen. Eerst kon de sterk spelende Kaminski de doorgebroken vormer van de 1-0 houden, daarna knalde Diaby nog eens op de paal.
In het absolute slot van de eerste helft moest Kaminski nog maar eens vol aan de bak. Deze keer moest hij Clasie van het openingsdoelpunt houden.
Zo gingen we de rust in met een 0-0 ruststand na een eerste helft waarin Club Brugge zeker de beste ploeg was en de kansen had om te scoren, maar door de vele missers en Kaminski gingen we score loos de rust in.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Clasie probeert Makarenko van de bal te houden

Tweede helft

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Diaby scoort de oververdiende 1-0 voor Club
Text: 

Ook in de tweede helft, waarin dezelfde 22 spelers het veld betraden kwam het eerste doelgevaar van Blauw-Zwart. De flauwe trap van Cools kon de Kortrijkse verdediging jammer genoeg niet doen panikeren.
Niet veel later was het dan uiteindelijk toch eens raak. Diaby kon een bal uitstekend aannemen, aarzelde niet en plaatste de bal heel zuiver voorbij Kaminski in het verste hoekje.
Heel het stadion kon eindelijk opgelucht adem halen, want na al de gemiste kansen in de eerste helft was dit doelpuntje meer dan welkom.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Kenneth Vermeer speelde een goede wedstrijd
Text: 

Club bleef ook na het openingsdoelpunt de betere ploeg. Kortrijk die aanvankelijk gekomen was voor een puntje, wist nu dat ze moesten komen en probeerden dit te doen via een counter.
Bij de eerste echte counter struikelt Ajagun over zijn eigen voeten. Tot ieders verbazing fluit scheidsrechter Smet voor een strafschop.
Stojanovic aarzelt niet om het geschenk in dank aan te nemen en schiet de bal keihard binnen in de rechterhoek.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Ivan Leko stuurt zijn ploeg bij na de gelijkmaker
Text: 

Club bleef echter niet bij de pakken zitten en deed er alles aan om het laken opnieuw naar zich toe te trekken.
Enkele minuten later begon was Club weer volledig de baas over de wedstrijd.
Eerst via kleine kansen van Vormer en Mitrovic.
Ondertussen voerde Club-coach Leko twee wissels door. Dennis en Nakamba kwamen respectievelijk Wesley en Clasie vervangen.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Limbombe zorge voor de beslissing met zijn doelpunt
Text: 

Club bleef lustig verder gaan met het morsen van kansen. Mechele en Vormer mistten opnieuw.
Na 79 spelen werd Club dan uiteindelijk toch nog beloond voor al dat harde werken.
Vormer vond Limbombe met een heerlijk lobje. Die bleef koelbloedig en trapte de 2-1 tegen de netten.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Kaminski was als KVK-doelman misschien wel de man van de match met zijn vele reddingen
Text: 

Club bleef op dezelfde manier verder spelen en kwam enkele keren dichtbij de 3-1.
Bij één van die aanvallen werd Vormer foutief afgestopt in de zestien, maar scheidrechter Smet zag er echter geen graten in om een strafschop te fluiten.
We kregen nog vier minuten blessuretijd en in minuut 91 kreeg Limbombe een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Maar in plaats van de net ingekomen Refaelov aan te spelen besloot hij zelf zijn kans te gaan en besloot hij naast.

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
De trouwe Blauw-Zwarte aanhang voor de wedstrijd
Text: 

Na 95 minuten spelen floot scheidsrechter Smet voor het einde van de wedstrijd.
Club kon zo voor het eerst in zeven wedstrijden nog eens winnen, en door puntenverlies van Charleroi was Anderlecht nu de eerste achtervolger met een achterstand van zes punten.

Text: 

“We speelden dominant”, aldus Leko. “We begonnen ook goed, met enkele goede kansen tot gevolg. En dat tegen een ploeg die in vorm is, vol vertrouwen zit en goed georganiseerd speelt. Ik ben dan ook blij met wat ik gezien heb qua voetbal. Bovendien was er opnieuw een goede synergie tussen de spelers en de supporters, wat voor extra motivatie zorgde. Er was veel beweging en goede automatismen, waardoor we veel kansen creëerden. Anderzijds was het qua efficiëntie en killer instinct niet goed genoeg. We hadden de match al veel langer dood moeten maken. Het is niet realistisch dat je twintig keer naar doel moet trappen om een doelpunt te scoren. Dat moet dus beter. Het is normaal dat de tegenstander ook enkele kansen krijgt, maar ook daar moeten we scherper zijn. In de slotminuut was het wellicht penalty, waardoor het uiteindelijk nog een gelijkspel had kunnen worden. Als speler van Club Brugge moet je over killer instinct beschikken, dus daarover maak ik mij zorgen. In de Play-Offs zullen we ons niet kunnen veroorloven om zoveel kansen te missen.” (tekst SF)

Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk
Club Brugge wint met 2-1 van KV Kortrijk

Related articles