Club en FCSB delen de punten in Garderen

De eerste grote test tijdens de voorbereiding tussen de Roemeense vice-kampioen FCSB en Club Brugge eindigde woensdagavond in Garderen op een 1-1 gelijkspel. Denswil en Teixeira scoorden de doelpunten. Guillaume Hubert redde in het slotkwartier een strafschop.

Text: 

De Roemeense vice-kampioen Steaua Boekarest – sedert maart 2017 FCSB genaamd – was tijdens de voorbereiding de derde tegenstander van Blauw-Zwart. De Bruggelingen kwamen niet op volle sterkte aan de aftrap. Een resem spelers zijn omwille van allerlei redenen immers nog niet inzetbaar. Om nieuwkomer Letica een eerste keer aan het werk te zien, wordt het nog even wachten tot de oefenwedstrijd van zaterdag 14 juli in Deinze tegen Maccabi Haïfa. Ook van Clinton Mata is er nog geen sprake. De Belgische Angolees begon maandag aan zijn revalidatie in Garderen na zijn recente operatie.

Letica maakte zijn debuut voor Club
Letica maakte zijn debuut voor Club

De ongeveer 500 Brugse fans zagen Schrijvers, Rits en Danjuma als nieuwe gezichten wel aan het werk op Nederlandse bodem. Het trio begon in de basiself, maar het was toch het ervaren duo Vormer-Denswil dat er na vier minuten al in slaagde de score te openen. De aanvoerder schilderde een hoekschop perfect op het hoofd van Denswil, die de Roemeense doelman via een ware buffelstoot in de kruising geen schijn van kans liet.

Poulain speelde de hele tweede helft
Poulain speelde de hele tweede helft
Text: 

De pittige eerste helft kende een evenwichtig verloop. Beide doelmannen werden herhaaldelijk aan het werk gezet. De Brugse nieuwkomers lieten hoe dan ook een goede indruk, maar de grootste pluim mocht een zeer gedecideerde Denswil op zijn hoed steken. De Nederlander liet zich in de meest positieve zin opmerken. Club kwam rond het halfuur bovendien nog dicht bij een tweede treffer. Een voorzet van Tomečak werd door Rits bovenop de kruising gekopt.

Bij de start van de tweede helft bleef enkel Mechele langs de kant. Cools was zijn vervanger. De Roemenen van hun kant voerden elf wissels door. Het loonde zowaar, want na zeven minuten tekende de 38-jarige ouderdomsdeken Filipe Teixeira de gelijkmaker aan. Veel doelgevaar kon Club in het vierde en vijfde kwartier niet meer creëren. FCSB hield Club goed in bedwang en ook de talrijke wissels brachten geen soelaas. De pittige oefensessies van de afgelopen dagen, zowel in Brugge als in Garderen, lieten zich duidelijk gevoelen. Een kwartier voor affluiten leken de Roemenen alsnog de zege naar zich toe te trekken, maar dat was buiten de ingevallen Hubert gerekend. De doelman pareerde een strafschop en hield zo de 1-1 op het bord. (JKB)

Club Brugge: Horvath (70’ Hubert) - Decarli, Mechele (46’ Cools), Denswil (60’ Peres) - Tomečak, Baiye (60’ Vanlerberghe), Vormer (60’ Vanaken), Danjuma (60’ Diatta), Rits (60’ Refaelov), Schrijvers (60’ Dennis) en Vossen (60’ Wesley).
Doelpunten: 4’ Denswil (0-1), 52’ Teixeira (1-1).

FCSB-Club Brugge 04-07-2018

Related articles