Club in extremis voorbij Lokeren

In de toegevoegde tijd kon Club een scheve situatie rechtzetten tegen Lokeren. Een vroege goal van Jovanovic was het begin van een frustrerende wedstrijd, die pas in het slot - via goals van Poulain en Vossen - goed uitdraaide voor Blauw-Zwart.

Text: 

Ivan Leko voerde twee wijzigingen door in de basiself. Brandon Mechele en Krépin Diatta namen hun plaats in de defensie terug in. Toch kon deze ingreep niet voorkomen dat de eerste kans van Lokeren meteen een doelpunt opleverde. De Servische aanvaller Jovanovic werkte een voorzet helemaal vrij aan de tweede paal in doel. Club speelde stroef en had moeite om kansen bijeen te voetballen.

Club in extremis voorbij Lokeren
Club in extremis voorbij Lokeren

Het was Lokeren dat bleef aandringen in de eerste helft, Jovanovic trof nog tweemaal de paal voor de Waaslanders. Tussenin voetbalde Blauw-Zwart wel een eerste goede kans bijeen. Op aangeven van Rits werd een schot van Ruud Vormer door doelman De Wolf in hoekschop gewerkt. Net voor rust had Club de beste kans voor de gelijkmaker. Een schot van Wesley werd gepareerd door de Lokerse goalie, in de herneming mikte Danjuma andermaal op doelman De Wolf.

Ook na rust kwam Club niet op echt op dreef. Wesley scoorde wel een doelpunt, maar de VAR herriep de goal wegens een vermeende voorafgaande duwfout van de aanvaller. Even later was de gelijkmaker toch een feit, op hoekschop van Vormer kopte Benoît Poulain de bal voorbij de Lokerse doelman tegen de netten. Club zette meer druk en ging op zoek naar de voorsprong. Bijna kwam die er ook via een schot van Vanaken, maar de bal strandde op de kruising. Jammer, zijn poging verdiende meer.

Club in extremis voorbij Lokeren
Club in extremis voorbij Lokeren
Text: 

Het slotoffensief van Club zorgde voor nog enkele kleine kansen. Zo werd een kopbal van Mechele vanonder de lat geweerd en een schot van Openda werd opgeruimd door de Lokerse defensie. Bijna kon Vlietinck profiteren van een snelle vrije trap en in de herneming mikte Denswil naast. Ook een kopbal van Poulain kende te weinig kracht om voor dreiging te zorgen.

In de allerlaatste minuut kreeg Club nog een strafschop na een fout op Openda. Dierick overlegde nog even met de VAR, maar kende toch de strafschop toe. Vossen zette de elfmeter om en scoorde zijn vierde treffer van het seizoen. Club hield dus in extremis de drie punten thuis en kan zich opmaken voor het eerste Champions League duel tegen Borussia Dortmund nu dinsdag.

Jupiler Pro League – Speeldag 7

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Christof Dierick

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Krépin Diatta (66' Thibault Vlietinck), Ruud Vormer, Mats Rits (90' Jelle Vossen), Hans Vanaken, Arnaut Danjuma – Kaveh Rezaei (74' Loïs Openda), Wesley Moraes. Bank: Guillaume Hubert, Sofyan Amrabat, Matej Mitrovic en Siebe Schrijvers. Coach: Ivan Leko.

KSC Lokeren: Ortwin De Wolf, Olivier Deschacht, Killian Overmeire, José Cevallos, Omri Ben Harush (81' Ari Skulason), Guus Hupperts (89' Marko Miric), Bambo Diaby, Steve De Ridder, Mickael Tirpan, Jakov Filipovic, Djordje Jovanovic (72' Anton Saroka). Coach: Peter Maes

Gele kaarten: Poulain, Cevallos, Deschacht, De Wolf, Tirpan, Denswil, Vormer, Skulason

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 8' Jovanovic (0-1), 61' Poulain (1-1), 90' Vossen (penalty, 2-1)

 

Tekst: Kenny Naert

Club Brugge - KSC Lokeren (14.09.2018)

Related articles