Visual menu

woensdag 4 november 2020 23:00

Club gaat met 0-3 onderuit tegen Dortmund

Club Brugge heeft zijn eerste nederlaag geleden in de Champions League. Borussia Dortmund bleek een maatje te groot en won met 0-3. Thorgan Hazard en Erling Braut Håland (2) beslisten de match al in de eerste helft.

De Brugse basiself onderging drie wijzigingen in vergelijking met de match van zaterdag tegen KV Mechelen. Clinton Mata nam zijn basisplaats weer in, waardoor Kossounou doorschoof naar het centrum van de verdediging, ten nadele van Mechele. Ook Krépin Diatta kwam terug in de ploeg, terwijl voorin Noa Lang het gezelschap kreeg van Emmanuel Dennis. Bij Dortmund was topschutter Håland toch fit geraakt, terwijl ook ex-Bruggeling Thomas Meunier aan de aftrap verscheen, samen met de andere twee Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard.

Noa Lang volvió al once inicial
Noa Lang volvió al once inicial

De Duitsers eisten vanaf de openingsminuut de bal op, maar het was wel Club dat als eerste kon dreigen. Eerst kon Dennis Lang net niet bereiken en direct daarna werd een schot van Lang afgeblokt. Ook Mata kon even later net niet scoren. Blauw-Zwart leek op dreef, maar werd op het kwartier koud gepakt: Mignolet kon niet voldoende bij een voorzet en daar kon Thorgan Hazard van profiteren. Dortmund bleek dodelijk efficiënt, want luttele minuten later stond het zowaar al 0-2: Witsel kopte een hoekschop terug voor doel en daar kon Håland het leer van dichtbij binnentikken.

Duelo entre Kossounou y Håland
Duelo entre Kossounou y Håland

Een ferme opdoffer voor Club, dat nu voor een haast onmogelijke opdracht stond. De Bruggelingen reageerden met een schot van Vormer, maar Bürki bracht redding. Aan de overkant deed Mignolet hetzelfde op pogingen van Hazard en Håland. Op het half uur moest de Brugse doelman zich echter voor de derde keer gewonnen geven: een vlijmscherpe counter werd opnieuw afgerond door Håland. Blauw-Zwart kreeg voor de rust nog twee kansen, maar Sobol en Diatta slaagden er niet in om te scoren.

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar een doelpunt, maar Dortmund bleef goed georganiseerd spelen. De eerste kans was voor Emmanuel Dennis, maar na een knappe dribbel pareerde doelman Bürki zijn schot. Direct daarna kwamen de Bruggelingen nog dichter bij een doelpunt: na een hoekschop torende Kossounou boven alles en iedereen uit, maar zijn kopbal werd net voor de doellijn gekeerd.

Halfweg de tweede helft volgde opnieuw een goede kans voor Club: Vormer verscheen plots vrij voor doel en probeerde Bürki te lobben. De doelman was evenwel bij de pinken en hield de nul op het bord. Dortmund nam met het oog op de komende wedstrijd tegen Bayern wat gas terug, al kwam het toch nog even opzetten: schoten van Meunier en Dahoud werden afgeblokt, terwijl Mignolet goed anticipeerde op een lage voorzet van Brandt.

Tampoco Ruud Vormer logró marcar
Tampoco Ruud Vormer logró marcar

Philippe Clement gooide in de slotfase nog Balanta, De Ketelaere, Krmenčík en Schrijvers in de strijd, maar scoren lukte niet meer. Siebe Schrijvers probeerde het nog met een vrije trap, maar zijn poging zeilde naast. Dortmund bleek een maatje te groot en dus verloor Club kansloos met 0-3. Door deze nederlaag zakt Blauw-Zwart naar de derde plaats in groep F. Het telt twee punten achterstand op Dortmund en één op Lazio.

 

 

Champions League: Groep F – Speeldag 3

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Damir Skomina (12’ Dragoslav Peric) (Slo)

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Simon Deli, Eduard Sobol – Ruud Vormer (71’ Éder Balanta), Mats Rits, Hans Vanaken (84’ Siebe Schrijvers) – Noa Lang (76’ Charles De Ketelaere), Emmanuel Dennis (84’ Michael Krmenčík), Krépin Diatta. Bank: Ethan Horvath, David Okereke, Youssouph Badji, Ignace Van der Brempt en Brandon Mechele. Coach: Philippe Clement.

Borussia Dortmund: Roman Bürki – Thomas Meunier (84’ Mateu Morey), Axel Witsel, Manuel Akanji, Raphaël Guerreiro – Mahmoud Dahoud, Thomas Delaney (72’ Jude Bellingham) – Thorgan Hazard, Julian Brandt (72’ Marco Reus), Giovanni Reyna (76’ Felix Passlack) – Erling Braut Håland (84’ Reinier). Coach: Lucien Favre.

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 14’ Hazard (0-1), 18’ Håland (0-2), 32’ Håland (0-3).

 

Tekst: Steven Floin

Club-Dortmund 04-11-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in