Club gaat met 2-1 onderuit op Charleroi

Club Brugge heeft op Charleroi zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Blauw-Zwart kwam nochtans vroeg op voorsprong via Hans Vanaken, maar Benavente en Bruno smeerden Club een 2-1 nederlaag aan.

Text: 

Ivan Leko moest op twee plaatsen sleutelen aan het team dat dinsdag schitterde in de Champions League. Benoît Poulain was buiten strijd en werd centraal achterin vervangen door Saulo Decarli. Krépin Diatta was in Monaco al na enkele minuten geblesseerd uitgevallen en was nog niet hersteld. Thibault Vlietinck nam op de linkerflank de plaats in van de Senegalees. Arnaut Danjuma was aanvankelijk opgenomen in de selectie, maar bleek uiteindelijk toch niet fit genoeg om te spelen.

Decarli verving centraal achterin de geblesseerde Poulain
Decarli verving centraal achterin de geblesseerde Poulain

Club speelde net als in Monaco met Wesley als targetman en met Rits, Vormer en Vanaken achter zich als infiltrerende middenvelders. Beide teams begonnen vrij afwachtend, maar het was Blauw-Zwart dat al vroeg kon toeslaan. Na een aanval over links via Vlietinck en Denswil kwam de bal bij Hans Vanaken terecht en die knalde de 0-1 staalhard binnen. Even later kwam de thuisploeg goed weg, toen Wesley de bal net niet kon ontfutselen van Penneteau.

Hans Vanaken bracht Club al vroeg op voorsprong
Hans Vanaken bracht Club al vroeg op voorsprong
Text: 

De Bruggelingen stonden met vertrouwen te voetballen en kwamen op het halfuur dicht bij de 0-2. Eerst kon Penneteau een kopbal redden van Decarli en direct daarna pareerde de Fransman ook een knap schot van Mata. Club leek de match volledig onder controle te hebben, maar incasseerde vijf minuten voor de rust plots twee dompers: eerst moest Denswil geblesseerd naar de kant en vervolgens viel zowaar de gelijkmaker uit de lucht. Na een voorzet van Gholizadeh kon Benavente de bal over Horvath in doel koppen.

Door dat doelpunt kwamen de Carolo’s vol vertrouwen uit de kleedkamers. Door hoog druk te zetten hoopten ze Club in de problemen te brengen, maar echt veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Het was uiteindelijk de Iraniër Gholizadeh die op het uur tot twee keer toe voor dreiging kon zorgen. Eerst ging zijn poging hoog over en even later bracht Horvath knap redding op zijn knal richting winkelhaak.

Text: 

Blauw-Zwart was weggezakt en dus greep Leko in: Rezaei kwam in de plaats van Vormer en mocht dus proberen scoren tegen zijn ex-ploeg. Het spelbeeld wijzigde echter niet direct, want het was de thuisploeg die voor de meeste dreiging zorgde. Zo moest Horvath redding brengen op pogingen van Benavente en Osimhen. Club kon daarna toch de rug rechten, maar kende pech in de afwerking: eerst ging een schot van Rits naast en daarna strandde een poging van Rezaei op de buitenkant van de paal.

Kaveh Rezaei kon niet scoren tegen zijn ex-ploeg
Kaveh Rezaei kon niet scoren tegen zijn ex-ploeg

De Zebra’s leken door hun beste krachten heen te zitten, maar vonden vijf minuten voor tijd plots toch hun tweede adem. Horvath kon eerst nog knap redding brengen op een schot van Ilaimaharitra, maar moest zich daarna alsnog een tweede keer gewonnen geven: Osimhen legde het leer af naar invaller Massimo Bruno en die schoof de 2-1 binnen. Club trok daarna nog met man en macht naar voren, maar scoren lukte niet meer. Blauw-Zwart leed zo zijn tweede nederlaag van het seizoen.

Jupiler Pro League – Speeldag 15

Toeschouwers: 10.066 – Stade du Pays de Charleroi

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Charleroi: Nicolas Penneteau – Stergos Marinos, Javier Martos, Dorian Dessoleil, Steeven Willems – Ali Gholizadeh (88’ Gabriele Angella), Marco Ilaimaharitra, Gaetan Hendrickx, David Henen (70’ Massimo Bruno) – Cristian Benavente (90’ Adama Niane), Victor Osimhen. Coach: Felice Mazzu.

Club Brugge: Ethan Horvath – Saulo Decarli, Brandon Mechele, Stefano Denswil (38’ Matej Mitrović, 77’ Siebe Schrijvers) – Clinton Mata, Mats Rits, Marvelous Nakamba, Ruud Vormer (59’ Kaveh Rezaei), Hans Vanaken, Thibault Vlietinck – Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Sofyan Amrabat, Dion Cools en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Mitrović, Willems.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 11’ Vanaken (0-1), 39’ Benavente (1-1), 85’ Bruno (2-1).

 

Tekst: Steven Floin

Charleroi-Club Brugge 10-11-2018

Related articles