Club gaat met 2-1 onderuit op OHL

Club Brugge heeft de wedstrijd op Oud-Heverlee Leuven met 2-1 verloren. Blauw-Zwart kwam op achterstand via een penalty van Henry, maar op slag van rust kon Noa Lang ook al vanaf de stip gelijk maken. Club kreeg zowel in de eerste als tweede helft tal van kansen, maar het was OHL dat de drie punten pakte dankzij een goal van Mercier.

Text: 

Philippe Clement kon geen beroep doen op Mignolet, Koussounou en Krmenčík, die nog moesten wachten op de resultaten van hun laatste Covid-testen. In vergelijking met de match van dinsdag in Sint-Petersburg onderging de basiself drie wijzigingen: kapitein Vormer en doelpuntenmakers Dennis en De Ketelaere kregen rust. In hun plaats kwamen Siebe Schrijvers, Youssouph Badji en Noa Lang. Voor de Nederlander was het zijn eerste basisplaats voor Blauw-Zwart.

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Club begon erg gretig en voetbalde al in de openingsminuut een kans bij elkaar: Schrijvers kon doelman Romo echter niet verschalken. Even later werd Vanaken onderuit getrokken in de zestien meter, maar scheidsrechter Boucaut liet doorspelen. Aan de overkant pakte Duplus uit met een goed schot richting winkelhaak, maar Horvath bracht knap redding. Na twintig minuten ging Maertens gretig liggen nadat hij licht werd aangeraakt door Sobol en Boucaut wees zowaar naar de stip. Thomas Henry twijfelde niet en bracht OHL op voorsprong.

Noa Lang marcó su primer tanto para el Brujas
Noa Lang marcó su primer tanto para el Brujas
Text: 

Voor de Bruggelingen was dat het sein om het gaspedaal in te duwen. Pogingen van Lang en Badji werden afgeblokt, terwijl Romo redding bracht op schoten van Diatta en Badji. Ook Schrijvers en opnieuw Badji konden daarna niet scoren, maar Club kwam wel steeds meer opzetten. Ook Vanaken en Mata kwamen dicht bij een doelpunt, maar Romo bracht goed redding. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk op slag van rust: na een fout op Vanaken kreeg ook Club een penalty. De gelegenheidskapitein had zich licht geblesseerd en gaf de bal aan Lang. De Nederlander kon zo zijn eerste goal voor Club Brugge scoren.

Direct daarna kon Lang zelfs bijna opnieuw scoren, maar zijn stifter strandde op de paal. Luttele minuten na de rust volgde opnieuw een prima kans: een harde knal van Diatta werd echter gepareerd door Romo. De Venezolaan bleef sterk keepen, want even later hield hij Lang opnieuw van een tweede doelpunt. De verdiende 1-2 viel niet en direct daarna kregen de Bruggelingen het deksel op de neus: een doelpunt van Mercier werd eerst nog afgekeurd, maar Boucaut zag op de beelden dat het Henry was die buitenspel liep en keurde daarom het doelpunt toch goed.

Text: 

Philippe Clement gooide daarna De Ketelaere, Vormer en Okereke in de strijd. Club trok volop in het offensief, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg. OHL loerde voortdurend op de counter, maar eerst mikte Sowah naast en daarna vond hij Horvath op zijn weg. Aan de overkant lanceerde Vormer Diatta. De Senegalees probeerde het met een lob, maar doelman Romo bracht opnieuw redding. 

Ricca en duelo con Duplus
Ricca en duelo con Duplus

In de slotfase ging Diatta nog twee keer zijn kans, maar opnieuw leverde dat geen doelpunt op. Club beet zich de tanden stuk op de Leuvense defensie en flirtte intussen met een derde tegengoal. Eerst duwde Horvath een lob van Mercier over doel, terwijl een schot van Tamari via Mechele naast ging. De laatste kans was voor Okereke, maar het voorzet-schot van de Nigeriaan ging voorlangs. Het bleef dus 2-1, waardoor Club zijn derde seizoensnederlaag leed.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 10

Toeschouwers: geen – King Power at Den Dreef Stadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Oud-Heverlee Leuven: Rafael Romo – Frédéric Duplus, Sascha Kotysch, Derrick Tshimanga, Casper De Norre (43’ Musa Tamari) – David Hubert, Kristiyan Malinov, Mathieu Maertens (64’ Vaclav Jemelka), Kamal Sowah - Xavier Mercier, Thomas Henry (94’ Bese). Coach: Marc Brys

Club Brugge: Ethan Horvath – Clinton Mata, Brandon Mechele, Federico Ricca - Krépin Diatta, Mats Rits, Noa Lang (60’ Charles De Ketelaere), Hans Vanaken, Eduard Sobol (68’ David Okereke) – Siebe Schrijvers (63’ Ruud Vormer), Youssouph Badji. Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Ignace Van der Brempt, Éder Balanta, Simon Deli, Thomas Van den Keybus en Emmanuel Dennis. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Ricca, Sobol, Malinov, Duplus, Lang.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 21’ Henry (penalty, 1-0), 45’ Lang (penalty, 1-1), 58’ Mercier (2-1).

 

Tekst: Steven Floin

OHL-Club 24-10-2020

Related articles