Club gaat met 2-1 onderuit op Waasland-Beveren

Club Brugge heeft op Waasland-Beveren zijn vierde nederlaag van het seizoen geleden. Blauw-Zwart kwam nochtans op voorsprong via Ruud Vormer, maar na een rode kaart voor Poulain, een penalty van Forte en een owngoal van Decarli ging het zowaar nog onderuit.

Text: 

Door de blessures van de vleugelspelers Mata en Dennis moest Ivan Leko noodgedwongen sleutelen aan zijn elftal. Op rechts kreeg Saulo Decarli zijn kans, terwijl op links Cyril Ngonge mocht starten. Voor de achttienjarige belofte was het na zijn sterke invalbeurt tegen Standard meteen zijn eerste basisplaats. Door het ontbreken van echte flankspelers opteerde Leko net als tegen Dortmund voor een viermansdefensie.

Sofyan Amrabat in duel met Bizimana
Sofyan Amrabat in duel met Bizimana

De wedstrijd begon met een enorme regenbui, waardoor het in de aanvangsfase niet makkelijk voetballen was. Dat was ook merkbaar aan het spelbeeld, want met uitzondering van een kopbal van Amrabat en een afgeblokt schot van Vanaken viel er geen gevaar te noteren. Waasland-Beveren speelde goed georganiseerd en loerde intussen op de counter. Het kon ook dreigen via enkele afstandsschoten van Ampomah en Verstraete, maar Horvath kwam niet in de problemen.

Ruud Vormer zorgde direct na de rust voor de 0-1
Ruud Vormer zorgde direct na de rust voor de 0-1
Text: 

De Bruggelingen voetbalden zelf te traag om de thuisploeg uit verband te kunnen spelen. Het duurde uiteindelijk tot tien minuten voor de rust vooraleer Blauw-Zwart echt kon dreigen. Roef ging evenwel goed plat op een kopbal van Ngonge. Even later leek Wesley knap Vormer vrij te spelen, maar de Nederlander vergat de bal mee te nemen. 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Na de pauze probeerde Club het gaspedaal meteen wat steviger in te drukken en dat leverde ook onmiddellijk resultaat op: Wesley lanceerde Vormer en die kon de 0-1 binnenschieten. Kort daarop volgde al een nieuwe kans, maar Roef pareerde het schot van Wesley. Aan de overkant probeerde Ampomah een strafschop te versieren na een duel met Denswil, maar scheidsrechter Van Driessche ging er niet op in.

Text: 

Waasland-Beveren moest nu wel aanvallender gaan spelen. Het leek ook een kans te krijgen via Caufriez, maar de verdediger stond buitenspel. Aan de overkant ging een kopbal van Mechele voorlangs. Club  leek alles onder controle te hebben, maar kreeg een kwartier voor tijd een ferme opdoffer te verwerken. Poulain beging hands in de zestien meter en werd door ref Van Driessche van het veld gestuurd. De thuisploeg kreeg ook een penalty en die werd door Francesco Forte omgezet.

Benoît Poulain werd met rood van het veld gestuurd
Benoît Poulain werd met rood van het veld gestuurd

Blauw-Zwart moest dus met een man minder nog proberen te scoren, maar het gaf uiteindelijk de wedstrijd nog volledig uit handen: na een voorzet van Boljevic kopte Decarli de bal in eigen doel. In de slotfase zetten de Bruggelingen alles op alles, maar Roef pareerde een poging van Openda terwijl een kopbal van Decarli op het dak van het doel landde. Club leed zo zijn vierde nederlaag van het seizoen en dreigt de concurrentie verder te zien uitlopen.

Jupiler Pro League – Speeldag 18

Toeschouwers: 5.000 – Freethiel

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Waasland-Beveren: Davy Roef - Maximiliano Caufriez, Valtteri Moren, Aleksandar Vukotic, Milan Massop – Aleksandar Boljevic, Djihad Bizimana, Karlo Lulic (79’ Floriano Vanzo), Louis Verstraete, Nana Ampomah (90’ Beni Badibanga) – Francesco Forte (79’ Apostolos Vellios). Coach: Adnan Custovic.

Club Brugge: Ethan Horvath – Saulo Decarli, Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Ruud Vormer, Sofyan Amrabat, Marvelous Nakamba (87’ Loïs Openda), Cyril Ngonge (62’ Mats Rits) – Hans Vanaken, Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Matej Mitrović, Siebe Schrijvers en Noah Fadiga. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Decarli, Denswil, Wesley, Bizimana, Ampomah.

Rode kaarten: 75’ Poulain.

Doelpunten: 48’ Vormer (0-1), 78’ Forte (penalty, 1-1), 85’ Decarli (owngoal, 2-1).

 

Tekst: Steven Floin

Waasland-Beveren - Club Brugge 07-12-2018

Related articles