Visual menu

vrijdag 7 mei 2021 22:45

Club gaat met 3-0 onderuit op Genk

Club Brugge heeft de tweede play-offwedstrijd met 3-0 verloren op Genk. Blauw-Zwart was minstens de evenknie, maar een dodelijk efficiënte thuisploeg kon na de rust drie keer scoren via Onuachu, Ito en Thorstvedt.

Na het gelijkspel tegen Anderlecht greep Philippe Clement terug naar de vertrouwde 4-3-3. Clinton Mata – terug uit schorsing – nam zijn basisplaats weer in en ook Mats Rits verscheen opnieuw aan de aftrap. Kossounou schoof een rij achteruit en nam zijn vertrouwde plaats centraal achterin weer in. Mitrović en Van der Brempt verdwenen daardoor uit de basis. Club eiste vanaf de openingsminuut de bal op, maar buiten een scherpe voorzet van Mata leverde dat geen gevaar op. Aan de overkant kon Ito Onuachu niet bereiken.

Clinton Mata au duel avec Ito
Clinton Mata au duel avec Ito

Na een kwartier kwam de wedstrijd echt op gang. Na een aflegger van Dost kon Lang uithalen, maar zijn schot ging via een verdediger over doel. Genk reageerde met pogingen van Thorstvedt, Lucumi en Hrošovský, maar Mignolet kwam niet in de problemen. Ook Vandevoordt hield zijn netten schoon bij een schot van Lang. Even later bracht Arteaga De Ketelaere ten val in de zestien meter, maar scheidsrechter Visser liet doorspelen.

Mats Rits ne parvenait pas à marquer
Mats Rits ne parvenait pas à marquer

Op het half uur kon Dost wel scoren, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel van Vormer. Aan de overkant schilderde Bongonda een vrije trap op het hoofd van Cuesta, die het leer recht op Mignolet kopte. Kort daarop krulde De Ketelaere een vrije trap scherp voor doel, maar Mechele kopte het leer voorlangs. De beste kans viel uiteindelijk op slag van rust: Lang legde het leer terug tot bij Rits, die zijn schot op de lijn gekeerd zag worden door Lucumi.

Na de pauze schakelde Blauw-Zwart meteen een versnelling hoger. De Bruggelingen zetten hoog druk, maar de laatste pass kwam er niet uit. Zo kon De Ketelaere Vanaken net niet bereiken, terwijl ook Dost net niet bij een voorzet van Lang kon. Club maakte stilaan aanspraak op een doelpunt, maar het was Genk dat kon scoren. Heynen kon Onuachu bereiken en de Nigeriaanse topschutter haalde verwoestend uit.

Blauw-Zwart probeerde meteen te reageren, maar een schot van De Ketelaere ging over doel. Aan de overkant kopte Onuachu een vrije trap van Bongonda eveneens over de lat. Club ging volop op zoek naar de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd sloegen de Limburgers twee keer genadeloos toe. Eerst knalde Ito het leer vanuit een scherpe hoek in het dak van het doel en daarna vloog ook een afgeweken schot van Thorstvedt binnen.

Noa Lang poursuivi par Bongonda
Noa Lang poursuivi par Bongonda

De match was beslist en Club slaagde er niet meer in om te reageren. Genk voetbalde op een wolk en kreeg nog twee kansen: een poging van Bongonda ging net naast en Mignolet pakte een kopbal van Onuachu. In de blessuretijd liet de ingevallen Okereke de kans op de eerredder liggen: vanuit een scherpe hoek knalde de Nigeriaan het leer over doel. Door deze nederlaag ziet Club Brugge Genk naderen tot op vijf punten.

 

Champions’ Play-offs – Speeldag 2
Toeschouwers:
geen – Luminus Arena
Scheidsrechter: Lawrence Visser
KRC Genk: Maarten Vandevoordt - Daniel Muñoz, Carlos Cuesta, Jhon Lucumi (88’ Mark McKenzie), Gerardo Arteaga - Bryan Heynen, Kristian Thorstvedt, Patrik Hrošovský - Junya Ito, Paul Onuachu (93’ Cyriel Dessers), Theo Bongonda. Coach: John van den Brom
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Stefano Denswil (71’ Eduard Sobol) – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken - Noa Lang (85’ Tahith Chong), Bas Dost (85’ Youssouph Badji), Charles De Ketelaere (64’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Matej Mitrović, Ignace Van der Brempt, Daniel Pérez en Noah Mbamba. Coach: Philippe Clement.
Gele kaarten: Onuachu, Vanaken, Lang, Sobol.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 57’ Onuachu (1-0), 74’ Ito (2-0), 76’ Thorstvedt (3-0).

Tekst: Steven Floin

Genk-Club Brugge 07-05-2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in