Club gaat met 3-1 onderuit op Genk

Club Brugge heeft de topper op het veld van Racing Genk met 3-1 verloren. Hans Vanaken kon vanop de stip de openingsgoal van Trossard ongedaan maken, maar kort na de pauze bracht Malinovskyi Genk via een discutabele strafschop op voorsprong. Tien minuten voor tijd besliste Samatta de wedstrijd. Door deze nederlaag telt Club nu vier punten achterstand op de Limburgers.

Text: 

Ivan Leko bracht voor de vierde match op rij dezelfde elf spelers aan de aftrap. Beide teams begonnen met veel gretigheid en aan een hoog tempo aan de partij, waardoor het tijdens de openingsfase moeilijk was om kansen te creëren. Na twaalf minuten resulteerde de eerste kans echter wel in een doelpunt: Denswil trapte de bal ongelukkig in de voeten van Leandro Trossard en die knalde de 1-0 staalhard voorbij Horvath.

Ethan Horvath keepte een sterke partij
Ethan Horvath keepte een sterke partij

Club probeerde daarna meteen gelijk te maken, maar na een hoekschop van Vormer kon Vanaken zijn kopbal niet kadreren. Het was daarentegen Genk dat de gevaarlijkste ploeg bleef: zowel Samatta als Trossard doken in de rug van de Brugse verdediging, maar Horvath bracht tot twee keer toe knap redding. Aan de overkant kregen ook de Bruggelingen een goede kans, maar een schot van Mata ging net naast.

Hans Vanaken bracht Club op gelijke hoogte
Hans Vanaken bracht Club op gelijke hoogte
Text: 

Blauw-Zwart haalde niet het niveau van de voorbije matchen en mocht blij zijn dat het geen tweede goal incasseerde. Een schot van Malinovskyi werd afgeblokt, terwijl Horvath een terugspeelbal van Denswil net voor de doellijn wegwerkte en ook redding bracht op een schot van Trossard. Club hield stand en kon tien minuten voor de rust zelfs gelijk maken. Uronen bracht Vormer ten val in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Boucaut naar de stip. Hans Vanaken twijfelde niet en knalde de 1-1 voorbij Vukovic.

Even later kon Diatta een voorzet van Vormer net niet binnentikken, terwijl Horvath redding bracht op een poging van Ito. Op slag van rust kon Dewaest een vrije trap binnenkoppen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort na de pauze was de 2-1 alsnog een feit. De bal caprioleerde ongelukkig tegen de arm van Mechele in de zestien meter en na het bekijken van de beelden wees Boucaut naar de stip. Malinovskyi kon zo de thuisploeg opnieuw op voorsprong brengen.

Text: 

Amrabat was bij de rust al Rits komen vervangen en halfweg de tweede helft gooide Leko ook Openda en Danjuma in de strijd. Club trok nu nog meer in het offensief, met enkele kansen tot gevolg: een poging van Schrijvers werd afgeblokt, een voorzet van Openda werd net voor Dennis weggekopt en na een knappe actie van Danjuma knalde de Nederlander het leer naast. Aan de overkant kon Samatta een voorzet van Ito niet verzilveren, terwijl een schot van de Japanner naast ging.

Siebe Schrijvers kon niet scoren tegen zijn ex-ploeg
Siebe Schrijvers kon niet scoren tegen zijn ex-ploeg

Blauw-Zwart moest volop risico’s nemen, maar in plaats van gelijk te maken, slikte het tien minuten voor tijd een fatale derde tegengoal. Ito schilderde de bal op het hoofd van Samatta en die kopte via de onderkant van de deklat de 3-1 binnen. Club ging daarna nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar scoren lukte niet meer. Door deze nederlaag telt Club Brugge nu vier punten achterstand op de Limburgers.

Jupiler Pro League – Play-Off I, speeldag 4

Toeschouwers: 23.000 – Luminus Arena

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

KRC Genk: Danny Vukovic – Joakim Maehle, Sébastien Dewaest, Jhon Lucumi, Jere Uronen –Sander Berge, Bryan Heynen (91’ Casper De Norre), Ruslan Malinovskyi (79’ Dries Wouters) – Junya Ito, Ally Samatta, Leandro Trossard (88’ Dieumerci Ndongala). Coach: Philippe Clement.

Club Brugge: Ethan Horvath – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis (69’ Arnaut Danjuma), Ruud Vormer, Mats Rits (46’ Sofyan Amrabat), Hans Vanaken, Krépin Diatta – Siebe Schrijvers (65’ Loïs Openda), Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Benoît Poulain, Jelle Vossen, Dion Cools en Saulo Decarli. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Dennis, Rits, Samatta, Mata.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 13’ Trossard (1-0), 35’ Vanaken (penalty, 1-1), 54’ Malinovskyi (penalty, 2-1), 80’ Samatta (3-1).

 

Tekst: Steven Floin

Genk-Club Brugge 14-04-2019

Related articles